Dagens rett
Indrefileten smaker like fantastisk kald
Foto: (LauriPatterson)

Indrefileten smaker like fantastisk kald

En riktig klassiker står på menyen denne helgen, dog med en liten vri. Denne oppskriften bør du prøve.
03 August 2024 - 00:00

Klassikeren carpaccio stammer fra Harry's Bar i Venezia hvor den skal ha blitt laget første gang i 1950. Restaurantens innehaver Giuseppe Cipriani laget den for en av sine noble gjester, grevinne Amalia Nani Mocenigo som hadde fått beskjed om å ikke spise varmebehandlet kjøtt. At retten ble hetende carpaccio, er fordi den er oppkalt etter renessansemaleren Vittore Carpaccio, som i sine malerier brukte en rødfarge som minnet om rå indrefilet. 

Vår versjon kunne ikke nevnte grevinne ha spist, men de vet vi at hun gikk glipp av noe ekstra godt. 

Mange spennende oppskrifter på carpaccio du må prøve

Urtestekt carpaccio av indrefilet

Urtestekt carpaccio av indrefilet

Fremgangsmåte

  1. Indrefileten renskjæres for sener.
  2. Finhakk friske urter.
  3. Rull fileten i blandingen før steking. Krydre med salt og pepper.
  4. Varm olje i pannen til middels sterk varme.
  5. Brun fileten med urtene på alle sider til kjøttet har fått en fin gyllen farge.
  6. Avkjøl fileten, pakk den godt inn i plastfilm når den er kald.
  7. Legg fileten i fryseren i ½ time eller avkjøles ca. 2 timer i kjøleskapet.
  8. Skjæres i 2-3 millimeter tynne skiver.
  9. Legg skivene utover serveringsfatet .
  10. Drypp over extra virgin olivenolje, finger salt og litt nykvernet pepper.
  11. Høvle parmesan over og noen blader med ruccola eller annen type småbladet salat.
  12. Gjerne litt oliven og grillede aspargestopper.

Tips: Du får lettest skikkelig tynne skiver ved å skjære kjøttet mens det er halvfryst. 

Prøv en litt annen variant og lag en dressing av rømme, litt salt og kvernet rosepepper som du serverer til carpaccioen i stedet for olivenoljen. Serveres med en frisk salat ved siden av.

Mange spennende oppskrifter på carpaccio du må prøve

Småretter med kjøtt

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med norsk eplesider i drinken smaker den både forfriskende og ekte
Ukens drink
Eplesidercocktail med bourbon

Med norsk eplesider i drinken smaker den både forfriskende og ekte

Sammen med god bourbon og ekstra godt ingefærøl får du i tillegg en fyldig og lett krydret funnfull.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lag en litt eksotisk vri på eplekaken
Ukens kake
Kokoseplekake

Lag en litt eksotisk vri på eplekaken

Har du hagen full av epler, og noen er litt for syrlige til å være gode å spise, er denne oppskriften en god løsning.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne rødvinen hadde Leflaive-legenden vært stolt av
+
Godbiter i pollisten

Denne rødvinen hadde Leflaive-legenden vært stolt av

Den er nemlig laget etter akkurat den filosofien som har gjort Domaine Leflaives viner så ekstraordinære.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Vellagret whisky med eller uten røyk - og noen outsidere er vinnere blant spesialpol-nyhetene
+
Tester

Vellagret whisky med eller uten røyk - og noen outsidere er vinnere blant spesialpol-nyhetene

Røyk eller ikke røyk er spørsmålet når det kommer til whisky. Ja, takk begge deler er konklusjonen etter test av 39 nyheter i spesialutvalget.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med norsk eplesider i drinken smaker den både forfriskende og ekte
Ukens drink
Eplesidercocktail med bourbon

Med norsk eplesider i drinken smaker den både forfriskende og ekte

Sammen med god bourbon og ekstra godt ingefærøl får du i tillegg en fyldig og lett krydret funnfull.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lag en litt eksotisk vri på eplekaken
Ukens kake
Kokoseplekake

Lag en litt eksotisk vri på eplekaken

Har du hagen full av epler, og noen er litt for syrlige til å være gode å spise, er denne oppskriften en god løsning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Best av 1200 nyheter: Nok en gang gir denne vinmarken en vin i en klasse og med en kraft som er vanskelig å overgå
+
Tester

Best av 1200 nyheter: Nok en gang gir denne vinmarken en vin i en klasse og med en kraft som er vanskelig å overgå

Blant de 1200 vinene som er testet før septemberslippet, er det mange klassikere som holder svært høy kvalitet - men også mørke skyer som truer i bakgrunnen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her finner du septemberutgaven av Apéritif magasin
+

Her finner du septemberutgaven av Apéritif magasin

New York, Napa, Japan og Spania er områder og land vi tar for oss i denne utgaven av magasinet Apéritif.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Oppdag smaken av Libanon: Nyt 8 viner fra en historisk vingård
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 15. oktober

Oppdag smaken av Libanon: Nyt 8 viner fra en historisk vingård

Nordmenn elsker libanesisk vin! Bli med på denne spennende vinsmakingen og smak hvorfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne rødvinen hadde Leflaive-legenden vært stolt av
+
Godbiter i pollisten

Denne rødvinen hadde Leflaive-legenden vært stolt av

Den er nemlig laget etter akkurat den filosofien som har gjort Domaine Leflaives viner så ekstraordinære.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her