Vampyrblod til Halloween

Det er høytid for bøtter av blod, skjeletter og spindelvev, monstre og vampyrer, så inviter til Halloweenfest med vampyrblod i glasset.
Redaksjonen
30 Oktober 2009 - 12:00

Halloweenfeiringen har virkelig tatt av også her i Norge, og denne helgen kommer byen til å fylles av folk i de merkeligste kostymer i det den ene Halloweenfesten etter den andre går av stabelen.
 
I Stockholm kommer en av byens mest særegne barer til å være enda fullere enn vanlig denne helgen.
 
Nede i den mørke kjelleren i Östgötagatan 41 i Stockholm skal du ikke være skyggeredd, for mellom spindelvev og åpne kister serveres det drinker som Vampires Passion, Vampires Blood og Coffin Break.
 
Vampyrer har vært omspunnet med noe mystisk, skremmende og ofte sensuelt, og med Bram Stokers bok Dracula fra 1897 ble de tidligere folkelegendene vekket til live igjen.
 
I 2003 åpnet the Vampire Lounge i et kjellerlokale i Stockholm som allerede hadde den riktige atmosfæren.
 
Her serverer bartenderen Malin Berglund den ene bloddrypppende lekkerbiskenen etter den andre til sine gjester, og hva er vel bedre enn et iskaldt glass med vampyrblod i dag?
 
 
Er du interessert i drinker og drinkoppskrifter? Nå kan du enkelt ta vare på alle dine oppskrifter online.
 
 
Vi ønsker deg en riktig god helg!
 
Her finner du Apéritifs Bartender med mange flotte drinkoppskrifter.

Her kan du søke i Apéritifs drinkbase

Nå kan du gratis få Ukens drink som e-post. Se lenger ned for mer info.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Bartender

Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her

Ukens drink som e-post er en tjeneste fra aperitif.no, og selvfølgelig gratis. Hver fredag får du som abonnerer på Ukens drink en e-post med helgens lekreste drink - rett i e-postkassen din.

Vampyrblod drinkoppskrift

Vampyrblod  drinkoppskrift

Fremgangsmåte

Bland gin, blå curaçao, melonlikør, sourmix og appelsinjuice i en cocktailmikser (ikke blender). Alternativt kan du røre godt i et mikseglass.

Fyll et catalinaglass (et høyt champagneglass eller en liten ølpokal) med isbiter. Hell blandingen over.

Topp opp med Sprite og pynt med en sitronskive.
 
Dette er den perfekte drinken til Halloweenfesten.
 
Tips:
Sourmix lager du selv slik: 2 cl sitronsaft blandes med 2 cl sukker.
 
Tips:
Lag den som en bowle ved å øke mengden i form av antall porsjoner og server i cocktailglass.
 
Råvarer:

Sendt inn av Malin Berglund, the Vampire Lounge, Stockholm

Vurder oppskriften
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg
+
Ukens vin

Super syrah i flere innpakninger – på et pol nær deg

Tre virkelig gode syraher servert på ulike måter, men fra samme magiske hånd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker
Ukens kake

Bak disse brune pinnene, og du trenger ikke flere julekaker

Brune pinner høres kanskje litt kjedelig ut, men disse julekakene er faktisk veldig  gode og populære.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare
+
Godbiter i pollisten

Når beaujolais nouveau er vel over, er det tid for å gå tilbake til ekte vare

Det er ikke til å komme fra at det er med beaujolais fra de 10 cru-ene, at det blir spenning. Og denne for Norge nye produsenten overbeviser stort.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Norgesrekord i kokebokssalg

Eyvind Hellstrøms Grunnboka har snart solgt 200.000 eksemplarer på knappe tre måneder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen
Guide
Julemat

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på alle spørsmål om julematen

Apéritifs julemeny inneholder alle oppskrifter du behøver for å gjøre julen vellykket, også når det gjelder å velge passende drikke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her