Vårlam

Utnytt muligheten du i disse dager har til å skaffe deg ferskt lammekjøtt. Lammestek er klassisk påskemat, men det er selvsagt ingenting i veien for å nyte det deilige ferske kjøttet mens du kan. Spansk vin er som skapt for lam, og om du ikke har noen favoritt følger det selvsagt med et forslag til en sådan.

Under oppskriften finner du en link hvor du gratis kan registrere deg for daglig mottak av Dagens rett på e-post.

Vårlam

Fremgangsmåte

Lammecarré er den ene siden av lammeryggen. Renskjær bena for fett og kjøtt til ca. 3 cm synes. Snitt med en skarp kniv langs ryggen og dra av den ytterste hinnen.

Gni kjøttet godt inn med olivenolje og krydre det med salt, pepper og estragon. Brun det fint i en stekepanne. Legg det over i en ildfast form og stek det ved 200 °C i ca. 10 minutter. La kjøttet hvile minst like lenge før du skjærer i det.

Mens kjøttet steker deler du opp grønnsakene - bruk ostehøvel på gulroten og skjær løken i båter. La de forvelle ett minutt i kokende, lettsaltet vann. Sil av vannet og ha grønnsakene over i en kjele på middels varme sammen med sukker, salt, eddik og en klatt smør. La de bli gylne.

Lammecarréen skjæres i skiver mellom bena.

Serveres med glaserte grønnsaker og for eksempel puré av mandelpotet.

Sendt inn av

Foto: Alf Börjesson

Vurder oppskriften

/5 etter anmeldelser
Din vurdering:

Legg i min kokebok

Gå til min kokebok »

Min Kokebok
Visste du at du nå kan legge alle dine gode oppskrifter ut på nettet? I Apéritifs nye tjeneste; Min Kokebok kan du opprette din egen profil der du samler alle de gode oppskriftene du har liggende i skap og skuffer hjemme. Har du tilgang på nett, ja da har du tilgang til dine oppskrifter - 24 timer i døgnet - uansett hvor du befinner deg.

Let etter dine nye favorittoppskrifter blant de flere tusen oppskrifter du finner hos Apéritif.

Her kan du registrere deg som bruker av Min Kokebok.
Har du allerede registrert deg, kan du logge deg inn her .

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen