Vellaget på tilbud

Denne uken fyller vi glasset med en svært så behagelig sørfransk vin til en tilsvarende pris. For under ni tiere får du en vellaget rødvin med god friskhet som uten problem kan matche en god kjøttrett som ostebordet.
Aase E. Jacobsen
22 Februar 2001 - 01:59

Sør-Frankrike er blitt en av våre viktigste rødvinskilder, og det skyldes først og fremst rimelige viner i så vel papp som flaske. Ukens vin Château Valmoure 1997 (varenr. 32268, bestillingsutvalg, kr 89,50) tilhører ikke den kategorien. Det er en vin fra én enkelt eiendom, i motsetning til de fleste andre sørfranske viner som er basert på druer fra mange kilder. Druene er en blanding av syrah og grenache fra vinmarker som ligger 500 meter over havet.

Her er jordsmonnet svært skrint og mineralholdig. Hvilket sørger for at vinplantene må streve hardt for å oppta næring. Den brennhete sola er en annen utfordring men her i høyden blåser det friskt hele sommeren gjennom som igjen berger druene fra å bli kokt.

Château Valmoure er en typisk representant for fransk vinlandbruk, som består av titusener av mindre til mellomstore eiendommer. Med lange tradisjoner. Ikke alle er like gode, tvert imot, men Valmoure som har holdt det gående i 120 år, hever seg godt over det franske gjennomsnittet, for vinen er svært vellaget.

1997 som er i salg nå og som for øvrig til glede for deg som forbruker, er satt ned fra 95 til 89,50 kroner, er et ganske lett år, men denne har kommet godt ut av det. For her er nesten alt du forventer av en Côteaux du Languedoc, nemlig modne skogsbær, intenst jordsmonnspreg, krydder, urter og gode syrer, det eneste som mangler er de markerte tanninene som i dette tilfellet er myke og lette.

Så er Château Valmoure 1997 da også drikkeklar. Enten du liker å nippe til et glass uten matfølge, eller om du kunne tenke deg å invitere på et ostebord eller en gryte med mye godt i, eller også en pastarett med krydret tomatbasert saus.

Om ikke lenge kommer Château Valmoure i 1998-årgang som er av en helt annen støpning, og et interessant objekt for lagring inntil 3-4 år. Og prisen blir i samme leia, i hvert fall under hundrelappen.

Ukens vin på mobilen
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det på
tekstmelding på mobiltelefonen din. I samarbeid med Cellus AS tilbyr
Apéritif deg det.

Slik gjør du:
1. Skriv: ukensvin (i ett ord)
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Etter sekunder får du Ukens vin på displayet.

Få Ukens vin fast tilsendt
1. Skriv: varsle ukensvin
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Du får Ukens vin sendt til din mobiltelefon hver uke. Hvis du på et senere tidspunkt ønsker å avslutte abonnementet, sender du kodeordet: Stopp ukensvin til 1986.
Pris for tjenesten er Kr 5, - pr mottatte melding.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk
Dagens rett

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk

Strever du med lutefiskkokingen? Med denne oppskriften blir resultatet perfekt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Miks en tropisk paradisstrand med denne drinken
Ukens drink

Miks en tropisk paradisstrand med denne drinken

Denne herlig leskende og tikiinspirerte drinken med masse tropisk smak og rom, får deg til å drømme om et varmere sted enn Norge i oktober.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner
+

Har skapt moderne vinhistorie av historiske viner

Å skape det nye Napa Valley gjennom fem oppkjøp i løpet av to år, er en storstilt ambisjon, men Carlton McCoy og Lawrence Wine Estates er på god vei. Den største omveltningen er i vinmarkene som alle nå dyrkes biodynamisk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

En klassisk lammestek blir alltid vellykket
Dagens rett

En klassisk lammestek blir alltid vellykket

Mens lammesesongen fortsatt er på topp, benytter vi en hver mulighet til å lage det beste av denne råvaren. Nemlig lammestek.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

To deilige brunelloer på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

To deilige brunelloer på et pol nær deg

I basisutvalget finnes de faktisk to gode brunelloer fra to gode naboer og til supre priser. Så heldige er vi.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne
+
Ukens vin

Du kan bare glede deg til å fylle glasset med denne

Det er nå vi vil ha kjøttfulle rødviner fra Rhône. Og denne byr på utrolig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

By på en smaksrik tacograteng
Dagens rett

By på en smaksrik tacograteng

Denne retten er både smaksrik og lettlaget, og noe alle familiens medlemmer vil sette pris på. Oppskriften får du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk
Dagens rett

Nå er sesongen startet: Slik koker du lutefisk

Strever du med lutefiskkokingen? Med denne oppskriften blir resultatet perfekt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her