Vellaget på tilbud

Denne uken fyller vi glasset med en svært så behagelig sørfransk vin til en tilsvarende pris. For under ni tiere får du en vellaget rødvin med god friskhet som uten problem kan matche en god kjøttrett som ostebordet.
Aase E. Jacobsen
22 Februar 2001 - 01:59

Sør-Frankrike er blitt en av våre viktigste rødvinskilder, og det skyldes først og fremst rimelige viner i så vel papp som flaske. Ukens vin Château Valmoure 1997 (varenr. 32268, bestillingsutvalg, kr 89,50) tilhører ikke den kategorien. Det er en vin fra én enkelt eiendom, i motsetning til de fleste andre sørfranske viner som er basert på druer fra mange kilder. Druene er en blanding av syrah og grenache fra vinmarker som ligger 500 meter over havet.

Her er jordsmonnet svært skrint og mineralholdig. Hvilket sørger for at vinplantene må streve hardt for å oppta næring. Den brennhete sola er en annen utfordring men her i høyden blåser det friskt hele sommeren gjennom som igjen berger druene fra å bli kokt.

Château Valmoure er en typisk representant for fransk vinlandbruk, som består av titusener av mindre til mellomstore eiendommer. Med lange tradisjoner. Ikke alle er like gode, tvert imot, men Valmoure som har holdt det gående i 120 år, hever seg godt over det franske gjennomsnittet, for vinen er svært vellaget.

1997 som er i salg nå og som for øvrig til glede for deg som forbruker, er satt ned fra 95 til 89,50 kroner, er et ganske lett år, men denne har kommet godt ut av det. For her er nesten alt du forventer av en Côteaux du Languedoc, nemlig modne skogsbær, intenst jordsmonnspreg, krydder, urter og gode syrer, det eneste som mangler er de markerte tanninene som i dette tilfellet er myke og lette.

Så er Château Valmoure 1997 da også drikkeklar. Enten du liker å nippe til et glass uten matfølge, eller om du kunne tenke deg å invitere på et ostebord eller en gryte med mye godt i, eller også en pastarett med krydret tomatbasert saus.

Om ikke lenge kommer Château Valmoure i 1998-årgang som er av en helt annen støpning, og et interessant objekt for lagring inntil 3-4 år. Og prisen blir i samme leia, i hvert fall under hundrelappen.

Ukens vin på mobilen
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det på
tekstmelding på mobiltelefonen din. I samarbeid med Cellus AS tilbyr
Apéritif deg det.

Slik gjør du:
1. Skriv: ukensvin (i ett ord)
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Etter sekunder får du Ukens vin på displayet.

Få Ukens vin fast tilsendt
1. Skriv: varsle ukensvin
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1986
3. Du får Ukens vin sendt til din mobiltelefon hver uke. Hvis du på et senere tidspunkt ønsker å avslutte abonnementet, sender du kodeordet: Stopp ukensvin til 1986.
Pris for tjenesten er Kr 5, - pr mottatte melding.
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Med kveitecarpaccio til forrett er suksessen sikret
Dagens rett

Med kveitecarpaccio til forrett er suksessen sikret

Den er utrolig lettlaget og umulig å ikke like.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Helgrillet entrecôte er grillsesongens høydepunkt
Dagens rett

Helgrillet entrecôte er grillsesongens høydepunkt

Inviter til et skikkelig festmåltid og server det saftigste, møreste kjøtt rett fra grillen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje
Ukens drink

En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje

Røde og fristende ligger de i butikken - friske jordbær er også en utrolig base for denne herlige martinien

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Sommerens beste dessert lager du på grillen
Ukens kake

Sommerens beste dessert lager du på grillen

Smuldrepai og dine favoritter blant sommerens bær får følge av en kaldrørt vaniljekrem - også den hjemmelaget.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Med kveitecarpaccio til forrett er suksessen sikret
Dagens rett

Med kveitecarpaccio til forrett er suksessen sikret

Den er utrolig lettlaget og umulig å ikke like.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Helgrillet entrecôte er grillsesongens høydepunkt
Dagens rett

Helgrillet entrecôte er grillsesongens høydepunkt

Inviter til et skikkelig festmåltid og server det saftigste, møreste kjøtt rett fra grillen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol
+
Godbiter i pollisten

Sommerens saftigste pinot noir finnes på nesten alle pol

Den holder bare 12 prosent alkohol og finnes som en überkul usvovlet utgave.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris
+
Ukens vin

Til kamp mot Bread & Butter med ekstra gunstig pris

Med 12,5 prosent alkohol og under 3 gram restsukker samt fravær av smør og toast er denne vinen rustet til kamp - og til en pris som er lavere enn hos produsenten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gi kotelettene en italiensk vri
Dagens rett
Koteletter og pasta med oliven og kapers

Gi kotelettene en italiensk vri

Det er ikke så mye som skal til for å gjøre svinekoteletter til et festmåltid - og det midt i uka. Følg denne enkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje
Ukens drink

En jordbærmartini har selve essensen av sommer - godt hjulpet av litt vanilje

Røde og fristende ligger de i butikken - friske jordbær er også en utrolig base for denne herlige martinien

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her