Vellagret og billig

En rimelig vin med fem år bak seg som fortsatt holder formen er ikke hverdagskost.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Cefalicchio Romanico Riserva Nero di Troia 2009 (53370) byr på fine modne aromaer, stor mykhet og saftighet, og er som skapt for gode retter med lam eller svin. Hørte jeg skinkesteik? At den er fem år betyr imidlertid ikke at den må drikkes nå. Men hvorfor vente? Det er nok av anledninger i den kommende måneden som påkaller en vin med disse egenskapene.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Biodynamisk drift
Den er laget av en av Sør-Italias mange interessante og historiske druer, nero di troia , som vanligvis forbindes med vinene fra Castelmonte i Puglia. Vår vin kommer fra DOC Canosa, et mindre kjent naboområde til Castelmonte, helt på grensen til Campania. Her holder Cefalicchio til. En sjelden fugl i landskapet siden de har drevet biodynamisk helt siden 1992. De disponerer over hele 105 hektar med vinmarker og olivenlunder, og driver også et firestjerners hotell og restaurant på herregården fra 1700-tallet. Samt hesteoppdrett!

Kalk- og leirjord
Med samme DOC og tid i flaske er Cefalicchio Totila 2006 (53368) som er en miks av nero di troia og cabernet sauvignon. Også denne kommer fra kalk- og leirholdige vinmarker i det kuperte landskapet som ligger ved 250-350 m.o.h. (Alte Murgia). Druene plukkes (selvsagt) for hånd og vinfremstillingen skjer uten bruk av fremmedgjær, først i ståltanker, dernest i store fat for modning.

Cefalicchio har også to andre prisgunstige viner på det norske markedet.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Cefalicchio Romanico Nero di Troia 2011

Produsent:
Az. Agr. Cefalicchio
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Puglia
Pris:
199,90 kr
Varenummer:
5337001
87 Poeng
Les smaksnotatene »

Cefalicchio Totila 2006

Produsent:
Az. Agr. Cefalicchio
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Puglia
Pris:
139,60 kr
Varenummer:
5336801
88 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen