Denne vinen er vellagret og til godpris

I en avgrenset periode får du nå kjøpe en ni år gammel vin til samme pris som siste årgang.
Aase E. Jacobsen
14 Oktober 2010 - 02:01

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Det er Castello di Brolio Chianti Classico 2008 (41987) det er snakk om og som var i salg i Norge sist for fire år siden. Nå kommer den tilbake, rett fra kjellerne til Brolio-slottet , hvor den har fått anledning til å bli noe mer avslepen og utviklet i aromaene. Men bare litt, for den har fortsatt mye å by på takket være god konsentrasjon, mye stoff, flotte syrer og gode tanniner. Da den ble vurdert sist, ble lagringspotensialet anslått til 8-10 år. Nå er halvparten av denne tiden gått, og den viser ingen tegn til å gi seg innen fristen. Så feil kan man ta.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Totalrenovering
Når partiet er utsolgt, avløses det av en strålende 2007-utgave, som selvsagt bør legges i kjelleren i enda noen år til.

OBS! Da dette er en vin som svært mange polutsalg allerede lagerfører, må du være ekstra oppmerksom på årgangen de har inne. Sjekk derfor om det er 2006 eller 2001 når du henter den, alternativt ring ditt lokale utsalg .

Druene til denne vinen kommer fra utvalgte parseller blant de til sammen 245 hektarene som tilhører Brolio-slottet. Francesco Ricasoli, den 32. baronen i rekken, har siden han overtok styringen av denne giganteiendommen, gjennomført en totalrenovering i vinmarker og kjellere. Vinen fremstår ikke uventet som langt mer konsentrert og moderne enn på 80-tallet, da Brolio først kom til Norge.

Kloneforskning
Castello di Brolio er i motsetning til det som har vært trenden innen Chianti de siste årene, ikke en ren sangiovese. Det er imidlertid nyvinningen Colladilo som lanseres i 2007-versjon i januar 2011. En imponerende vin med stor konsentrasjon og fylde, strålende syre og tanniner, samtidig som den er veldig elegant. Noe å se frem til. Den er et resultat av forskningen på de opprinnelige sangiovese-klonene som har pågått de siste 15 årene. Den kommer fra en sørvestvendt enkeltvinmark som ligger ved 380 m.o.h. med svært kalkholdig og steinete jordsmonn.
 
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.
Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.
Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Spareribsene hurtigmarinerer du slik
Dagens rett

Spareribsene hurtigmarinerer du slik

Spareribs kan være på tallerkenen etter 20 minutter om du velger denne hurtigløsningen. fornøyd.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Japansk-peruansk fusion sprer seg
+

Japansk-peruansk fusion sprer seg

Det pikante søramerikanske fusionkjøkkenet nikkei blander peruanske råvarer med japansk knowhow. På Issei i København har den tidlige sushikokken Christian Paradisi kastet seg over sjangeren og setter opp filialer flere steder i verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin
+

Her finner du siste utgave av Apéritif magasin

Som vanlig er vi innom alt fra fjerne til nære himmelstrøk, fra det sterke til det svakere, med og uten bobler, men alltid med fokus på bærekraft.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif
+
Klubb

Her finner du alle de digitale utgavene av magasinet Aperitif

Siden magasinet Aperitif er en del av medlemskapet i Mat- og vinklubben, har vi samlet alle lenkene til de ulike utgavene nedenfor.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet
Dagens rett
Asiatiske biffspyd

Prøv denne vrien på fredagsbiffen. Du blir ikke skuffet

Disse asiatiskinspirerte biffspydene gir en knallavslutning på uka. Prøv denne superenkle oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt
Dagens rett

Denne wokretten kan lages med eller uten kjøtt

Å woke maten byr på store valgmuligheter. Også om kjøtt skal være med blant ingrediensene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet
Dagens rett

Her er løsningen på helgens fiskemåltid: Helgrillet steinbitbilet

Å steke en stor fiskefilet som den av steinbit hel, er perfekt på grillen. Ekstra godt blir det med ratatouille til.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her