Vellagret til godpris

Både den etablerte og den potensielle Bordeaux-fansen bør kjenne sin besøkelsestid når polets spesialbutikker legger ut sine månedlige godbiter for salg.
Aase E. Jacobsen
05 November 2009 - 11:46

Hver første torsdag i måneden øker utvalget av ekstra gode viner på spesialbutikkene Briskeby i Oslo og Valkendorfsgate i Bergen. I november er det Bordeaux som står for tur, og det er mye godt og vellagret til innimellom svært gunstige priser.

Vellykket klassisk
Blant annet noe som passer for absolutt alle lommebøker, nemlig magnumflasker av Ch. Bonnet Réserve 1988 til latterlige 245 kroner! Selv om det er svært moden og noe lett vin, har den mye god moden bordeauxkarakter å by på. Dessuten er den et vellykket uttrykk for et såkalt petit chateau i en stor klassisk årgang. En veldig tiltalende vin som passer til svine- eller lammefilet med sjysaus (84 p).

Av andre godsaker kan nevnes Marquis-de-Terme 1986 til kroner 673 (90 p), Ducru-Beaucaillou 1983, kr 1179 og Lynch-Bages 1989, kr 1758 som begge skårer 92 poeng. Det gjør også Pichon-Longueville Lalande 1986 til kr 1099.

Sikre kilder
Sist men ikke minst den fantastiske hvite bordeauxen La Louviere 1995 til kroner 256 (92 p). Den har en stor fremtid foran seg!

Men den må du altså til Bergen for å få tak i. For disse vinene kan ikke bestilles. Du må møte opp på de respektive polene. Alle vinene kommer fra kilder som i følge Vinmonopolet er sikre, enten direkte fra slottene eller fra private samlinger hvor vinene har tilbrakt tiden uforstyrret før de ble hentet til Norge. Vellagret vin kan som all annen vin ha feil, på grunn av kork eller annet, og du har full returrett også for disse vinene.

OBS!
De rimeligste vinene i novembers nyhetsslipp på Briskeby og Valkendorf solgte ut nokså raskt etter at butikkene åpnet kl 10.00 første salgsdag. De vil imidlertid komme tilbake i butikkene i de samme og også andre årganger innenfor en tidshorisont på 2-3 uker.
 
Her kan du lese oversiktene på nett:

Her kan du laste ned oversiktene i Excel-format:
Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her