Denne vinen er vellagret og til godpris

I en avgrenset periode får du nå kjøpe en ni år gammel vin til samme pris som siste årgang.

Nå kan du gratis få godbiter i pollisten som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

Det er Castello di Brolio Chianti Classico 2008 (41987) det er snakk om og som var i salg i Norge sist for fire år siden. Nå kommer den tilbake, rett fra kjellerne til Brolio-slottet , hvor den har fått anledning til å bli noe mer avslepen og utviklet i aromaene. Men bare litt, for den har fortsatt mye å by på takket være god konsentrasjon, mye stoff, flotte syrer og gode tanniner. Da den ble vurdert sist, ble lagringspotensialet anslått til 8-10 år. Nå er halvparten av denne tiden gått, og den viser ingen tegn til å gi seg innen fristen. Så feil kan man ta.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Totalrenovering
Når partiet er utsolgt, avløses det av en strålende 2007-utgave, som selvsagt bør legges i kjelleren i enda noen år til.

OBS! Da dette er en vin som svært mange polutsalg allerede lagerfører, må du være ekstra oppmerksom på årgangen de har inne. Sjekk derfor om det er 2006 eller 2001 når du henter den, alternativt ring ditt lokale utsalg .

Druene til denne vinen kommer fra utvalgte parseller blant de til sammen 245 hektarene som tilhører Brolio-slottet. Francesco Ricasoli, den 32. baronen i rekken, har siden han overtok styringen av denne giganteiendommen, gjennomført en totalrenovering i vinmarker og kjellere. Vinen fremstår ikke uventet som langt mer konsentrert og moderne enn på 80-tallet, da Brolio først kom til Norge.

Kloneforskning
Castello di Brolio er i motsetning til det som har vært trenden innen Chianti de siste årene, ikke en ren sangiovese. Det er imidlertid nyvinningen Colladilo som lanseres i 2007-versjon i januar 2011. En imponerende vin med stor konsentrasjon og fylde, strålende syre og tanniner, samtidig som den er veldig elegant. Noe å se frem til. Den er et resultat av forskningen på de opprinnelige sangiovese-klonene som har pågått de siste 15 årene. Den kommer fra en sørvestvendt enkeltvinmark som ligger ved 380 m.o.h. med svært kalkholdig og steinete jordsmonn.
 
Bestill vinen med en gang
Ønsker du å bestille vinen trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Castello di Brolio Chianti Classico 2016

Produsent:
Barone Ricasoli
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Toscana
Pris:
399,90 kr
Varenummer:
4198701
87 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.
Godbiter i pollisten som e-post:
Hver onsdag , altså én dag før alle andre kan lese om det, får du som abonnerer på godbiter i pollisten en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis . Les mer her (klikk) og bli abonnent.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen