Mat
Verdens 10 dyreste Michelin-restauranter

Verdens 10 dyreste Michelin-restauranter

3 av dem ligger i Japan. På den dyreste må du ut med nesten 4000 kroner per person – bare for maten.
Redaksjonen
30 Juli 2014 - 10:00

Kitcho i Kyoto, Japan er ifølge FinancesOnline.com sine beregninger den dyreste av alle restauranter med Michelin-stjerner. Den har ikke uventet alle tre og skal by på en opplevelse du aldri glemmer samt et dypdykk i japansk matkultur. Det betyr selvsagt også sushi, men den dyreste sushien i verden er det noen andre som står for.

Dette må du ut med for verdens dyreste sushi

En annen trestjerner, Le Meurice i Paris, er den nest dyreste. For drøyt tre tusenlapper får du en meny som er det ypperste som tenkes kan, signert Alain Ducasse-kokken Christophe Saintagne.

Også gull og glitter

Med på kjøpet får en Versailles-lignende atmosfære, med andre ord ekstrem-maksimalisme. Noe som kan bli litt vel mye for enkelte.

Nummer tre på lista er Masa som er drevet av en japansk kokk, men som ligger i New York. Den er altså dyrere enn de mer kjente trestjernerne Per Se og Eleven Madison Park.

Les historien om Per Se

Og den om Eleven Madison Park

En av verdens mest kjente kvinnelige kokker, Anne-Sophie Pic, innehar fjerdeplassen med sin restaurant Maison Pic.

Derfor er dette er en så dyr restaurant

At Japan har tre restauranter blant de 10 er som forventet, gitt det generelt høye prisnivået på eksklusive restauranter. Det samme gjelder for Sveits som har to restauranter blant de 10.

Spise og sove under vann

Alain Ducasse er verdens dyreste restauranteier gitt både andre- og åttendeplassen på denne lista.

Les om Alain Ducasses New York-satsing

Den meste uventete (eller kanskje ikke) plasseringen innehar Ithaa på Maldivene, men så er dette en svært eksklusiv restaurant lokalisert under vann! Siden 2010 kan du også leie hotellrom i tilknytning til restauranten, men for all del, ikke åpne vinduet.

Her er alle 10 restaurantene:

  1. Kitcho, Kyoto, Japan

  2. Le Meurice, Paris, Frankrike

  3. Masa, New York, USA

  4. Maison Pic, Valence, Frankrike

  5. Aragawa, Tokyo, Japan

  6. Ithaa, Maldivene

  7. Hôtel de Ville, Crissier, Sveits

  8. Alain Ducasse at The Dorchester, London

  9. Michel Bras Toya, Toya, Japan

  10. Schloss Schauenstein, Fürstenau, Sveits

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her