Mat
Verdens 10 dyreste Michelin-restauranter

Verdens 10 dyreste Michelin-restauranter

3 av dem ligger i Japan. På den dyreste må du ut med nesten 4000 kroner per person – bare for maten.
Redaksjonen
30 Juli 2014 - 10:00

Kitcho i Kyoto, Japan er ifølge FinancesOnline.com sine beregninger den dyreste av alle restauranter med Michelin-stjerner. Den har ikke uventet alle tre og skal by på en opplevelse du aldri glemmer samt et dypdykk i japansk matkultur. Det betyr selvsagt også sushi, men den dyreste sushien i verden er det noen andre som står for.

Dette må du ut med for verdens dyreste sushi

En annen trestjerner, Le Meurice i Paris, er den nest dyreste. For drøyt tre tusenlapper får du en meny som er det ypperste som tenkes kan, signert Alain Ducasse-kokken Christophe Saintagne.

Også gull og glitter

Med på kjøpet får en Versailles-lignende atmosfære, med andre ord ekstrem-maksimalisme. Noe som kan bli litt vel mye for enkelte.

Nummer tre på lista er Masa som er drevet av en japansk kokk, men som ligger i New York. Den er altså dyrere enn de mer kjente trestjernerne Per Se og Eleven Madison Park.

Les historien om Per Se

Og den om Eleven Madison Park

En av verdens mest kjente kvinnelige kokker, Anne-Sophie Pic, innehar fjerdeplassen med sin restaurant Maison Pic.

Derfor er dette er en så dyr restaurant

At Japan har tre restauranter blant de 10 er som forventet, gitt det generelt høye prisnivået på eksklusive restauranter. Det samme gjelder for Sveits som har to restauranter blant de 10.

Spise og sove under vann

Alain Ducasse er verdens dyreste restauranteier gitt både andre- og åttendeplassen på denne lista.

Les om Alain Ducasses New York-satsing

Den meste uventete (eller kanskje ikke) plasseringen innehar Ithaa på Maldivene, men så er dette en svært eksklusiv restaurant lokalisert under vann! Siden 2010 kan du også leie hotellrom i tilknytning til restauranten, men for all del, ikke åpne vinduet.

Her er alle 10 restaurantene:

  1. Kitcho, Kyoto, Japan

  2. Le Meurice, Paris, Frankrike

  3. Masa, New York, USA

  4. Maison Pic, Valence, Frankrike

  5. Aragawa, Tokyo, Japan

  6. Ithaa, Maldivene

  7. Hôtel de Ville, Crissier, Sveits

  8. Alain Ducasse at The Dorchester, London

  9. Michel Bras Toya, Toya, Japan

  10. Schloss Schauenstein, Fürstenau, Sveits

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence
Dagens rett

Prøv en ny vri på blåskjellene: gratiner dem som i Provence

Blåskjell er lett å ty til når du er fysen på noe ekstra godt midt i uka. Hva med å gratinere dem som i denne oppskriften?

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Mont d'Or er osten som smelter Norge
+

Mont d'Or er osten som smelter Norge

Vacherin Mont d’Or er den franske osten som har fått sitt eget ritual på linje med lutefisk og rakefisk. Og Norge leder an i «hysteriet» til de grader at det vekker oppmerksomhet i andre land.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel
+
Tester

Nyheter brennevin: At så ung svært røykpreget whisky kan være så supergodt balansert, er et mirakel

Men det er ikke bare ung whisky i toppklassen blant novembernyhetene, også vellagret cognac av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så lett lager du en gresk vri på omeletten
Dagens rett
Gresk omelett med artisjokk, paprika og fetaost

Så lett lager du en gresk vri på omeletten

Omelett er noe av det raskeste du kan lage. Denne knallgode oppskriften med fetaost er inspirert av Hellas som vekker gode minner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før
Dagens rett
Innbakt kremet kyllinggryte

Slik har du kanskje ikke laget frikasseen før

Gjør stas på søndagsmiddagen og følg denne oppskriften på en kyllinggryte litt utenom det vanlige.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her