Drikke
Verdens beste bartender er franske Jennifer
Foto: (PRNewsFoto/WORLD CLASS)

Verdens beste bartender er franske Jennifer

Med Jennifer Le Nechet fra Café Moderne i Paris har World Class fått din første kvinne på toppen. Det er jaggu på tide.
Aase E. Jacobsen
30 September 2016 - 13:04

Jennifer Le Nachet som til daglig jobber på Café Moderne i Paris er best av alle de drøyt 10.000 bartenderne i hele verden som har deltatt i de innledende rundene.

Hun vant den avsluttende superfinalen hvor bare seks bartendere gjenstod – deriblant danske Jonas B. Andersen, til daglig Mash og Strøm i København. Oppgaven var å lage et popupbarkonsept på 24 timer. Jennifers bar hadde steampunk som tema.

Norgesvennen Alex Kratena var blant dommerne og han var imponert:

-Nivået i år er rett og slett fenomenalt høyt. Det har vært veldig vanskelig å velge mellom bartenderne i finalen. Jennifer tok imidlertid en innertier i Superstar Pool Party-øvelsen og viste alle kunnskapene man ønsker fra en bartender, og hennes popupbar satte oss helt ut med sitt steampunk-tema og hennes tvist på klassiske cocktails med hjemmelagete og økologiske ingredienser. De seks bartenderne i finalen er virkelig helt i toppen og nivået var veldig jevnt. Ikke bare behersker de klassikerne til fulle, men de utvikler også nye og spennende teknikker.

WorldClass er den mest omfattende av alle bartenderkonkurranser. Bare det å komme til verdensfinalen er stort. I 2013 kom Monica Berg til finalen og ble dermed en av verdens åtte beste bartendere det året. Men det er første gang en kvinne vinner det hele. Av årets 56 deltakere er bare seks kvinner. Selv om denne delen av serveringsbransjen fortsatt er ganske så mannsdominert, er dette tallet likevel ikke helt representativt for hvordan det ser ut bak verdens bardisker. 

I denne baren er det kvinnene som bestemmer 

Den norske deltakeren Antonio Naranjo Navares, til daglig på Himkok, kom imidlertid ikke videre til semifinalen etter to dager med innledende øvelser som inkluderte å blindsmake brennevin, lage drinker til navngitte gjester på et poolparty samt servere en drink kombinert med mat til liksom-gjester, altså juryen.

Dag tre i World Class var det klart for semifinale for 12 bartendere med øvelsen «American Classics», for så å avsluttes dag fire med seks finalister. I tillegg til dansken Jonas og franske Jennifer var disse i finalen: Adrián Michalčík, L'Fleur mixology & champagne, Praha, Ryu Fujii, Bar K, Osaka, Nick Wu, East End Bar Taipei og Dries Botty, The Dirty Rabbit, Antwerpen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet
+
Tester

101 nyheter spesialpol testet: Cabernet og tanniner krever stor tålmodighet

Og ikke minst et romslig vinbudsjett, for toppvinene fra Bordeaux har økte mye i pris bare på ett år.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering - men skaff deg flaskene nå

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Spanske elegante viner til 5-retters meny på Prinsen
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner 28. januar i Oslo

Spanske elegante viner til 5-retters meny på Prinsen

Det er sjelden du får møte en Master of Wine og smake viner som ikke er tilgjengelig i Norge. Denne kvelden vil du ikke gå glipp av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her