Drikke
Verdens beste bartender er franske Jennifer
Foto: (PRNewsFoto/WORLD CLASS)

Verdens beste bartender er franske Jennifer

Med Jennifer Le Nechet fra Café Moderne i Paris har World Class fått din første kvinne på toppen. Det er jaggu på tide.
Aase E. Jacobsen
30 September 2016 - 13:04

Jennifer Le Nachet som til daglig jobber på Café Moderne i Paris er best av alle de drøyt 10.000 bartenderne i hele verden som har deltatt i de innledende rundene.

Hun vant den avsluttende superfinalen hvor bare seks bartendere gjenstod – deriblant danske Jonas B. Andersen, til daglig Mash og Strøm i København. Oppgaven var å lage et popupbarkonsept på 24 timer. Jennifers bar hadde steampunk som tema.

Norgesvennen Alex Kratena var blant dommerne og han var imponert:

-Nivået i år er rett og slett fenomenalt høyt. Det har vært veldig vanskelig å velge mellom bartenderne i finalen. Jennifer tok imidlertid en innertier i Superstar Pool Party-øvelsen og viste alle kunnskapene man ønsker fra en bartender, og hennes popupbar satte oss helt ut med sitt steampunk-tema og hennes tvist på klassiske cocktails med hjemmelagete og økologiske ingredienser. De seks bartenderne i finalen er virkelig helt i toppen og nivået var veldig jevnt. Ikke bare behersker de klassikerne til fulle, men de utvikler også nye og spennende teknikker.

WorldClass er den mest omfattende av alle bartenderkonkurranser. Bare det å komme til verdensfinalen er stort. I 2013 kom Monica Berg til finalen og ble dermed en av verdens åtte beste bartendere det året. Men det er første gang en kvinne vinner det hele. Av årets 56 deltakere er bare seks kvinner. Selv om denne delen av serveringsbransjen fortsatt er ganske så mannsdominert, er dette tallet likevel ikke helt representativt for hvordan det ser ut bak verdens bardisker. 

I denne baren er det kvinnene som bestemmer 

Den norske deltakeren Antonio Naranjo Navares, til daglig på Himkok, kom imidlertid ikke videre til semifinalen etter to dager med innledende øvelser som inkluderte å blindsmake brennevin, lage drinker til navngitte gjester på et poolparty samt servere en drink kombinert med mat til liksom-gjester, altså juryen.

Dag tre i World Class var det klart for semifinale for 12 bartendere med øvelsen «American Classics», for så å avsluttes dag fire med seks finalister. I tillegg til dansken Jonas og franske Jennifer var disse i finalen: Adrián Michalčík, L'Fleur mixology & champagne, Praha, Ryu Fujii, Bar K, Osaka, Nick Wu, East End Bar Taipei og Dries Botty, The Dirty Rabbit, Antwerpen.

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner
+

Verdens mest bærekraftige restaurant har også tre stjerner

Aponiente har ikke bare tre Michelinstjerner, men er også verdens mest bærekraftige restaurant som vekker oppmerksomhet langt utenfor Spanias grenser, og ikke bare for maten.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen
+

Grappakongen Poli tenker nytt - igjen

Ikke bare startet Poli ginbølgen i Italia, de har også laget whisky – nok en gang i en klasse for seg. Men grappa er fortsatt hjertebarnet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Så enkelt kan du lage chop suey
Dagens rett

Så enkelt kan du lage chop suey

I dag frister vi med oppskriften på en lettlaget kinesiskinspirert rett til middag: Chop suey med kylling

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik blir pepperkakehuset perfekt
Julemat
Pepperkakehus oppskrift

Slik blir pepperkakehuset perfekt

Det er ikke så vanskelig å lage pepperkakehus når du har en god oppskrift. Her får du både gode tips og maler til husene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her