Dagens rett
Forbered påskehelgens beste forrett nå

Forbered påskehelgens beste forrett nå

Gravet ytrefilet av rein smaker fantastisk med dette tilbehøret. Start forberedelsene nå.
15 April 2025 - 23:00

Reinsdyrkjøtt er den lekreste og reneste råvaren fra norsk natur. Når du graver kjøttet, skal det altså ikke varmebehandles. Men det trenger minst en natt på å godgjøre seg. Derfor starter du forberedelsene nå. 

Timiangravet ytrefilet av rein med rosenkål og rødbeter og persilleemulsjon

Timiangravet ytrefilet av rein med rosenkål og rødbeter og persilleemulsjon

Fremgangsmåte

  1. Timiangravet ytrefilet av rein:
    Skjære ytrefileten fri for eventuelle sener. 
  2. Kjør sammen alle de andre ingrediensene i en morter eller en blender.
  3. Dryss lett over fileten og la den ligge i plastfilm natten over med alle krydderene.
    (kan også ligge 2 dager for å få mer speket smak)) 
  4. Skyll forsiktig av. Og kutt i tynne strimler.
  5. Rosenkål:
    Skrell ned små blader av rosenkålen.
  6. Stekes i panne rett før servering med smør, salt og pepper.
  7. Syltede beter:
  8. Kok opp eddik, sukker og vann i en kasserolle. Trekk av kasserollen av platen.
  9. Skrell rødbeten og kutt betene i tynne skiver.
  10. Legges over i kasserollen sammen med syltelaken.
  11. Disse kan godt lages dagen i forveien for å trekke mer smak i betene.
  12. Marinert stangselleri:
  13. Skrell det ytterste av stangsellerien. Dette kastes, siden det er veldig treete og vanskelig å spise.
  14. Skrell så videre på stangsellerien og legg strimlene i en bolle med isbiter og vann.
  15. Marineres opp med litt oliven, sitronjuice og salt før servering.
  16. Persilleemulsjon:
  17. Kjør sammen spinat, persille og solsikkeolje i blender.
  18. Ha over i en kasserolle og trekk oljen opp til nesten kokepunkt for å trekke ut smak av fargen av urtene.
  19. Sil og avkjøl den grønne persilleoljen.
  20. Visp sammen egg, sennep og spe med oljen til en fin og tykk konsistens.
  21. Smak til med salt, pepper og presset sitronsaft.

Mange deilige retter med reinsdyr du må prøve

Vin til reinsdyrfilet: bare det beste er godt nok

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Øyvind Bøe Dalelv

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Rekordmange oster i årets VM

Det ble ingen norsk ost i teten av de i alt 5244 påmeldte fra 46 land i årets VM som fant sted i Bern.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl
Dagens rett

Blåskjellene blir ekstra gode med mørkt øl

Glem hvitvin til blåskjellene. Denne oppskriften har mørkt øl i både gryte og glass. Kanskje har du allerede testet juleølet, og har noen skvetter, ja, da får du brukt dem her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her