Verdens sterkeste brennevin

I hard konkurranse med nærmere 10 000 vin- og brennevinsmerker, er Smirnoff kåret til verdens sterkeste merkevare.
Redaksjonen
12 Mai 2006 - 17:43

Det er verdisettingsselskapet Intangible Business som nylig har gjennomført en undersøkelse på nærmere 10 000 vin- og brennevinsmerker for å komme frem til de hundre sterkeste merkevarene i verden. I den sterke konkurransen var det Smirnoff som ble rangert som den sterkeste merkevaren av samtlige. Ifølge Intangible Business vant Smirnoff blant annet på grunn av at den over hele verden serveres på nesten alle tenkelige steder med sjenkebevilling.

Selskapet uttalte også at den virkelige makten til det velkjente vodkamerket og de andre topplasserte produktene ligger i at de skaper verdi for eieren. Det selges på verdensbasis 22 millioner kasser med Smirnoff hvert år, hvorav 618 000 kasser i Norge alene. Vodkaen som ble relansert i Paris etter den russiske revolusjonen, lages i dag etter de samme strenge reglene som originalen og etter en trippel destilasjon blir vodkaen filtrert ti ganger.

Smirnoff eies av selskapet Diageo, som foruten å ha hele tre merker på topp-ti listen (Johnnie Walker, nr 3, og Bailey's, nr 10), også ble kåret til det ledende eierselskapet foran Baccardi Martini, Pernod Ricard og LVMH.

Det er brennevinsmerker som utmerker seg på topp ti listen - vi må helt ned til 18. plass for å finne champagnehuset Moët & Chandon, fulgt av amerikanske Gallo på en 20. plass. Har du lyst til å se hvordan dine favorittmerker hevdet seg kan du se hele undersøkelsen her.
 
Les mer om andre typer brennevin i vår store seksjon som du finner her, eller finn din favorittdrink i Apéritifs Bartender.
 
Verdens ti ledende merkevarer for vin- og brennevin er:
1. Smirnoff
2. Bacardi
3. Johnnie Walker
4. Martini
5. Stolichnaya
6. Hennessy
7. Jack Daniels
8. Absolut
9. Ballantines
10. Bailey's
 
Merkevarene ble bedømt etter åtte kriterier:
1. Markedsandel
2. Merkevarens vekst (prognoser basert på ti års historiske data og fremtidige trender)
3. Prisposisjonering
4. Merkevarens utbredelse I det globale markedet
5. Kjennskap til merkevaren
6. Merkevarens relevans - evnen til å assosiere med market og villighet til å kjøpe dette
7. Merkevarens historiske posisjon i samfunnet
8. Konsumentens oppfattelse av merkevaren

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Vinsmaking når det passer deg
Matkurs og vinkurs
Privat vinsmaking

Vinsmaking når det passer deg

Er dere en større gruppe som ønsker en privat og skreddersydd vinsmaking? Da må du se hit!

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her