Vin å bli glad av

Denne italienske vinen er så deilig at det er uunngåelig å ikke bli berørt av dens gode egenskaper.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Osvaldo Barberis Dolcetto di Dogliani Valdiba 2013 (52826) er innsmigrende med mye blåbær og mørke skogsbær samtidig som den har god frukt, fylde og syre samt lett bitt i ettersmaken. Den lever derfor opp til druen dolcettos navn som betyr søt. Men vi snakker absolutt ikke om en søt vin, det er heller frukten som er sødmefylt. Et herlig følge til utrolig mange matretter - eller når du har lyst på et godt glass vin.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Etter boka
Dogliani regnes for øvrig som ekstra gunstig for dolcetto siden (de gode) vinene herfra gjerne har mer karakter og eleganse enn dolcetto fra andre deler av Langhe og Piemonte. Men alt avhenger som alltid av produsenten, og Osvaldo Barberis gjør alt etter boka.

Lavt utbytte
Druene kommer fra en vinmark ved navn Valdiba som er kjent for å gi elegante viner. Barberis praktiserer økologisk dyrking, og vinmarkene har høy beplantingstetthett hvilket holder avlingen naturlig nede. I tillegg utføres klasetynning som også bidrar i samme retning. Dolcetto er av naturen en relativt produktiv drue, noe som i en lang periode bidro til at dens renomme ikke var det beste. Men i de siste ti-femten årene har det skjedd en kraftig opprusting i hele regionen, hvilket både barbera og dolcetto har nytt glede av.

Minibarolo
Barberis dolcetto har derfor god konsentrasjon uten å være overekstrahert, ei heller er alkoholen veldig høy. På grunn av klimaendringene er 13,5 prosent i dag for moderat å regne når det er snakk om Piemonte. Den er ikke filtrert, noe som også bidrar til den gode stoffligheten. Men det er ikke snakk om noen særlig kompleks vin, ei heller noe for kjelleren.

Det er derimot dens storebror Osvaldo Barberis Muntaja Nebbiolo d'Alba 2009 (90638) som henter sine druer fra Barberis' vinmark i Monforte d'Alba , en av Barolo-landsbyene. Derfor er det snakk om en ganske kraftig nebbiolo d'alba med mye krydder og god intensitet samt faste fine tanniner og god lengde. En minibarolo til minipris.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Osvaldo Barberis Dolcetto di Dogliani Valdiba 2009

Produsent:
Osvaldo Barberis
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Piemonte
Pris:
160,30 kr
Varenummer:
5282601
86 Poeng
Les smaksnotatene »

Osvaldo Barberis Muntaja Nebbiolo d'Alba 2011

Produsent:
Osvaldo Barberis
Utvalg:
Bestillingsutvalget
Volum:
0.750l
Land:
Italia
Område:
Piemonte
Pris:
208,40 kr
Varenummer:
9063801
89 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen