Vin for bekmørke kvelder

En god og fyldig rødvin med tilsvarende matfølge er det mest effektive middelet mot lett fremskreden høstdepresjon.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase Jacobsen Foto: Eva Brænd

Sigillo Primo Primitivo Salento 2004 (33359) er akkurat det du trenger når novemberkveldens bekmørke og kulde gjør alt utenfor døra skremmende, og det eneste du drømmer om er å nyte et varmt måltid med en varmende rødvin til.

Den er like mørk som novemberhimmelen. Duften er nærmest parfymert på grunn av sin store rikdom av så vel søte som kjølige bæraromaer, her er både bjørnebær, solbær og blåbær, samt vanilje og lær. Anslaget er bløtt og fyldig, her er fin tetthet og stoffrikdom samt ikke minst gode tanniner og ikke å forglemme det deilige preg av kjøttfulle mørke bær, i ettersmaken kommer et snev av animalskhet, fat og mokka frem. En god lengde gjør at den bare ber om en vellaget og rik kjøttrett, gjerne vilt, også i form av gryterett men vel så gjerne en saftig biff med god saus. Mat som gir god trøst i en (for mange) trøstesløs årstid. Kombinasjonen med vår søritaliener løfter stemningen atskillige hakk.

Denne karakterfulle og prisgunstige vinen er langt unna de kommersielle og ofte kjedelige primitivovinene markedet har vært oversvømt av en periode. Den er signert Antica Masseria del Sigillo som er en familiedrevet vingård med dype røtter i området. Men som først i 1998 bestemte seg for å lage vin med under eget navn. Ukens vin skiller den seg derfor ut fra produsentene av de før nevnte vinene som ofte er grossister med kontoradresse helt andre steder.

Sigillo Primo Primitivo Salento 2003 er en IGT. Årsaken er at i denne delen av Puglia, i Guagnano, midt i hjertet av Salento-halvøya (selve hælen på den berømte italienske støvelen), er det viner basert på negroamaro og malvasia som tradisjonelt har dominert og dermed er i besittelse av Salice Salentino-DOC'et.

Sigillos 20 hektar med vinmarker har et jordsmonn av kalk- og leirholdig avleiringsjord over veldrenert kalk- og tuffjord og en plantetetthet på 3200 pr hektar. Alt plukkes for hånd i kasser på 15-25 kilo for å unngå at druene skal begynne å gjære før de kommer til vinkjelleren. Noe som lett kan skje her hvor temperaturene under innhøstningen kan bli faretruende høye.

En avling på tre kilo pr plante (drøyt halvparten av gjennomsnittet for Puglia) sikrer nok konsentrasjon til å gi en balansert vin. Det er ukens vin et godt bevis på. Og den relativt høye alkoholprosenten (14) som er et resultat av Puglias overflod av solskinn, bærer den med glans. Den store bærfylden dekker over et hvert alkoholstikk. Derfor er det også viktig å nyte såpass kraftige viner med mat på samme nivå.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS og SMS
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det som SMS eller MMS-tekstmelding på mobiltelefonen din.

w MMS:
Skriv Ukens og send til 2004 .
Du mottar deretter Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - hver tirsdag.
Tjenesten koster 5 kroner pr. mottatt melding.
Vil du stoppe tjenesten, skriver du Ukens stop og sender til 2004 .

w SMS:
Skriv varsle ukensvin og send til 1986. Du får Ukens vin sendt som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke.
Hvis du på et senere tidspunkt ønsker å avslutte abonnementet, sender du kodeordet: Stopp ukensvin til 1986.
Pris for tjenesten er kroner 5 pr. mottatt melding.

Bestille SMS kun én gang: Skriv ukensvin (i ett ord) og send til 1986. Etter noen sekunder får du Ukens vin på displayet.

Ukens vin som e-post er en spennende tjeneste fra aperitif.no, og selvfølgelig gratis . Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Alle andre kan først lese om Ukens vin på onsdag. Det gir deg et forsprang når du vil kjøpe en av godbitene, samtidig som du rekker å bestille dem til helgen.
 
Benytt påmeldingsfeltet nedenfor for å melde deg på Ukens vin:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen