Vin for venner

Stadig nye italienske rødviner med masse smak for en liten penge entrer norske polhyller. Til glede for deg som setter pris på et godt glass vin til maten uten at du behøver å bekymre deg for budsjettet selv om det skulle bli flere gjester enn du hadde tenkt deg. Ukens vin fyller kriteriene til fulle.

Farnese Montepulciano d''Abruzzo 1998 (varenr. 32891, bestillingsutvalg) koster nemlig bare kroner 83,80 men er stappfull av smak. Ut av glasset stiger gode aromaer som krydder, kaffe kombinert med bondegårdsrelaterte dufter. Smaken er saftig og bløt med fine syrer. Og den er helt fri for søtlige fataromaer eller andre typiske standardiserte vinkarakteristikker. Rett og slett en svært så velsmakende vin som vi er helt sikker på at så vel du som dine venner vil sette pris på. For denne vinen krever ikke mye av maten, på samme måte som annen rimelig italiensk vin. Nei, det holder med litt pasta med god tomatsaus, en hjemmelaget pizza, noen gode oster eller litt spekemat. Eller en krydret gryterett for den saks skyld.

Vinen kommer fra fylket Abruzzo som ligger rett øst for Roma i retning Adriaterhavet. Her er druen montepulciano konge. Her gir den gode viner stort sett i alle prisklasser, rustikke men vellagete, i hvert fall når vi snakker om kvalitetsprodusenter. Som Farnese Vini, en sammenslutning av vinbønder tilhørende området rundt byen Ortona. Her er klimaet ideelt for vinproduksjon siden området har fjellmassivet Maiella på opptil 3.000 meters høyde i ryggen og kun 30 kilometer til Adriaterhavet. Forfriskende vinder sørger for at druene ikke koker i den verste sommervarmen samtidig som det er sol nok til at druene modner godt. Vinbøndene tilhørende Farnese (80 hektar til sammen) har gjennomført moderniseringer i vinmarkene i form av reduserte avlinger og bruk av så lite kjemikalier som mulig. Farnese Vini har en egen økolog i rekkene som kontrollerer arbeidet i vinmarkene nøye. Druene plukkes dessuten for hånd.

Farnese har en usedvanlig god storebror, Castello Vecchio Montepulciano d''Abruzzo 1998 (varenr. 32419, bestillingsutvalg) som vi bare må nevne. Den er svart som natten, er meget stoffrik med flotte krydderaromaer selv om den er i yngste laget. Den har dessuten vært innom franske eik og trenger litt tid på å svelge den behandlingen. Men det er en dyrisk bra vin til kroner 111! Kjøp en kasse og legg til side.

Ukens vin på mobilen
Står du på Polet og ikke husker hva Ukens vin heter, kan du få det på tekstmelding på mobiltelefonen din. I samarbeid med Telenor Link til byr Apéritif deg det.

Slik gjør du:
1. Skriv: ukensvin (i ett ord)
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1980
3. Etter sekunder får du Ukens vin på displayet.

Få Ukens vin fast tilsendt
1. Skriv: varsle ukensvin
2. Send denne tekstmeldingen til telefonnummer 1980
3. Du får Ukens vin sendt til din mobiltelefon hver uke.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen