Vin i 120

Krydret duft med innslag av kaffe og mørke bær, varm og sødmefylt smak med bløte tanniner. En god allround matvin til alt fra biff og kjøttgryter til smaksrike pastaretter. Det er Ukens vin valgt av Apéritifs redaksjon 19.01.99. Les mer:

Santa Rita 120 er en av Chiles store merkevarer på eksportmarkedet. Store volum er sjelden identisk med god kvalitet, men for 120 er det tilfellet. Cabernet Sauvignon-utgaven er kommet i ny årgang, 1997, som er hakket bedre enn forgjengeren. Årgangsforskjellene er ikke store i land som Chile sammenlignet med for eksempel Bordeaux, men nok til at vi registrerer en vellykket utgang for ovennevnte vin som har varenummer 2718 og prislapp på kroner 92 på polet:
 
Krydret duft med innslag av kaffe og mørke bær, varm og sødmefylt smak med bløte tanniner og bra avslutning. En god allround matvin til alt fra biff og kjøttgryter til smaksrike pastaretter. Navnet 120 stammer fra den tiden da general Bernardo O''Higgins som for øvrig ble Chiles første statsminister kjempet mot spanjolene. Doña Paula, fra familien som grunnla det som senere ble Viña Santa Rita, gjemte 120 av generalens soldater i sin vinkjeller. O''Higgins seiret over koloniherrene i 1817. Var det takket være Doña Paula? Uansett: Historisk sus selger vin så det suser.
Aase E. jacobsen
19.01.99
 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen