Vin til valgvaken

Vin til valgvaken

Bak denne morsomme innpakningen finnes en høyst seriøs vin.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

Aase E. Jacobsen Foto: Gunnar Mjaugedal

Og om du går for Erna eller Jens, får du nøyaktig like mye for pengene med både Løvebakkens rødgrønne 2010 (5393) og Løvebakkens blåblå 2010 (5392) for det er akkurat samme vinen i begge flaskene.

Plagsomt like

Om det blir slik etter valget, gjenstår å se. Men til valgvaken passer denne vinen aldeles fortreffelig.

Både fordi den er en plagsom påminnelse om hvor lik politikken til hovedmotstanderne er, til tross for ulik farge på innpakningen.

Siv i ettersmaken

Og fordi vinen passer så godt å nytes til en valgvakegryte eller til valgvakeost – eller alene om du søker en rund (som Jens) og fyldig (som Erna) smaksopplevelse. Det lette bittet mot slutten minner umiskjennelig om Siv.

Finn noe å servere på valgvaken

Men altså seriøs så det holder, i hvert fall i denne prisklassen hvor den overgår det meste. En vellykket bordeauxblanding fra 2010 til 130 kroner er ikke hverdagskost – så gode handler finnes heller ikke i politikken.

Godt skjulte prosenter

At den har 14 prosent holdes godt nok skjult – verken Erna eller Jens ønsker fri flyt – gjennom den fyldige frukten og behagelige fastheten.

Importøren har gjennom www.løvebakken.info  holdt oss oppdatert om mandatfordelingen for landet som helhet og per landsdel med utgangspunktet i salget gjennom polet.

I skrivende stund er det 54 prosent i den blåblås favør, men forspranget til den rødgrønne utgaven minker. Begge variantene er inne hos 13 polutsalg, så det peker mot et «close race» de siste dagene før valget. 

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
Vi gjør oppmerksom på at på grunn av denne spaltens popularitet, og siden enkelte viner er tilgjengelig i mindre kvanta enn andre, kan det oppstå en utsolgt-situasjon. Du vil i så fall få beskjed om det fra Vinmonopolet, samt vanligvis også en dato for når vinen atter er å få tak i.
 

Løvebakkens rødgrønne 2010

Produsent:
Excellars
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Bordeaux
Pris:
129,90 kr
Varenummer:
539301
85 Poeng
Les smaksnotatene »

Løvebakkens blåblå 2010

Produsent:
Excellars
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Bordeaux
Pris:
129,90 kr
Varenummer:
539201
85 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden.

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen