Vinkurs 14. mars i Oslo - Eksklusiv Amarone-middag med Marilisa Allegrini på Klosteret

Vinkurs 14. mars i Oslo - Eksklusiv Amarone-middag med Marilisa Allegrini på Klosteret

Opplev italiensk vinmakerkunst i verdensklasse i skjønn harmoni med en unik meny fra Klosterets toppkokker.

Kurset omfatter: Eksklusiv middag med Marilisa Allegrini
Dette får du servert: 9 forskjellige viner til middagen
Matservering: Ja - Spesialtilpasset 5 retters meny på Klosteret Restaurant (se nedenfor)
Dette kurset passer for: Alle. Ingen spesielle forkunnskaper.
Foredragsholder: Marilisa Allegrini, eier av huset Allegrini i Veneto, Poggio al Tesoro i Bolgheri og San Polo i Montalcino
Kursets språk: Engelsk

Dato og tid: Torsdag 14. mars 2013, kl. 18.00 - 23.00

Pris: kroner 1095,- pr. person

Sted: Klosteret Restaurant, Fredensborgveien 13, 0177 Oslo

Avbestillingsfrist: 10.03.13 kl. 23.59.

Påmeldingen er bindende. Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.

Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her .
 
Spørsmål? Send en mail .

Se hele kursplanen og hva du kan melde deg på

Celebert besøk og spennende middag

Bli med på en spennende helaften på Klosteret Restaurant med en eksklusiv middag med viner fra noen av Italias mest berømte vinområder - Veneto, Bolgheri og Toscana .

Denne kvelden får vi besøk fra selveste Marilisa Allegrini, eieren av det historiske vinhuset Allegrini , og her lærer du mer om noen av Italias mest berømte vinområder og deres særegenheter.

Familien Allegrini har siden 1500- tallet vært en ledende faktor innen vinmakerhistorien i Veneto, og regnes i dag blant de ledende husene i området.

På 1950- og 60-tallet revolusjonerte Giovanni Allegrini vinmakingen i området, blant annet ved å introdusere enkeltvinmarksviner som aldri hadde blitt gjort før.

De siste årene har Allegrini anskaffet seg vinmarker i det tradisjonsrike Brunello -området i Toscana, samt i det utrolig ettertraktede Bolgheri .

Denne kvelden får du servert enestående viner fra et av områdets mest berømte vinhus i perfekt harmoni med en spesialkomponert femretters meny signert de dyktige kokkene ved Klosteret Restaurant .

FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Meny"> Se menyen for kvelden her

FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Allegrini"> Les mer om Allegrini og deres historie her

Gå ikke glipp av denne unike middagen og smakingen - ta med gode venner og meld deg på nå!

 Disse vinene får du servert denne kvelden:

 • Allegrini Grappa di Amarone, ca kr 410,- (ikke tilgjengelig i Norge)

 Vi tar forbehold om enkelte endringer i de oppsatte vinene

Meny

Marilisa Allegrini
Winemakers Dinner
-
Klosteret Restaurant
14. mars 2013


*
Apéritif
Allegrini Soave 2010
**
Ristede haneskjell med skalldyrskum og estragonmajones
Poggio al Tesoro Solosole Vermentino 2011
**
Confit av kanin med kastanjegnocchi, steinsopp og trøffelsjy
Allegrini Palazzo della Torre 2009
Allegrini La Grola 2009

***
Braisert oksekjake med potetpure, mostarda og demi-glace
San Polo Brunello di Montalcino 2007
Allegrini La Poja 2007
****
Vellagret Monte Veronese d'Allevio med fiken og røkte mandler
Poggio Al Tesoro Sondraia 2009
Allegrini Amarone della Valpolicella Classico 2008

***
Sjokoladesymfoni med glaserte kirsebær og hasselnøttmakroner
Giovanni Allegrini Recioto della Valpolicella Classico 2009

**
Kaffe
Allegrini Grappa di Amarone

Veneto på sitt beste

Vingården Allegrini ligger perfekt plassert i Fumane di Valpolicella, og flere generasjoner Allegrini har bodd i denne lille, men sentrale byen midt i hjertet av området vikjenner som Valpolicella Classica.

Området ligger i Veneto, like nord-vest for byen Verona. De første skriftene vi finner om familien Allegrini kan spores tilbake til 1557, og siden den tid har familien videreført vinmakerkunnskapen fra generasjon til generasjon.

I dag består vinhuset av 70 ha med dyrket mark fordelt på tre landsbyer - alle i åsryggen til det berømte området Valpolicella Classica.

Deres posisjon som en av de ledende vinhusene fra området er mye takket være Giovanni Allegrini, som var en legende i levende live.

Meld deg på ovenfor

En vinlegende

Giovanni Allegrini begynte allerede som tolvåring i bedriften, og hele hans liv var sentrert rundt utviklingen av vinhuset.

Han var blant de første i området som satte spørsmålstegn ved de lokale sedvanene, og revolusjonerte vinmakingen ved å fokusere på nøye selektering av druer og et uvikeling krav om kvalitet. Hans viner fra 1960 og -70-tallet regnes for å være blant de aller beste fra Valpolicella.

Giovanni Allegrini er kjent som mannen som gjorde alt for å få det beste ut av vinmarkene, og Allegrini ble under hans ledelse en referanse for andre vinmakere i området.

Hans jordnære væremåte og livsfilosofi har blitt godt ivaretatt av hans barn som i dag driver vinhuset etter hans tidlige bortgang i 1983.

Tradisjonene lever videre

Det er i dag Marilisa og Franco Allegrini som fører familietradisjonene videre etter at deres bror Walter plutselig gikk bort, og de har flere meritter å vise til både nasjonalt som internasjonalt.

En av deres mest berømte viner er La Grola, som kommer fra et område som frem til begynnelsen av 1980-tallet hadde ligget brakk i nærmere 80 år. Giovanni Allegrini begynte nyplantingen av området, men fikk aldri se resultatene før han gikk bort.

La Grola er et område som ligger midt i det historiske Valpolicella, med en høyde på 350 moh, og som har et vell av så vel litterære som historiske referanser å vise til.
 
Meld deg på ovenfor

Kvalitet i nye områder

Allegrini har i løpet av de siste årene kjøpt to eiendommer i det tradisjonsrike Brunello-området i Toscana, samt i det eksperimentelle og etterspurte Bolgheri.

Eiendommen San Polo ligger rett sør for Montalcino og etter en omfattende renovering kunne huset levere sine første Brunelloer, Rosso di Montepulciano og deres egen Rubio i 2006.

Bolgheri er derimot kjent som et eksperimentelt område der det dyrkes en rekke internasjonale druer.

De ofte fruktdrevne vinene regnes som noen av Italias aller beste, og på vingården Poggio al Tesorio lager Allegrini konsentrerte og spennende viner med den samme karakteristiske eleganse huset er kjent for fra Veneto.

Kommende kurs

Til toppen