Drikke
Vinkurs 15. mars - Unik Barolo- og Barbaresco-smaking med legendariske Gaja

Vinkurs 15. mars - Unik Barolo- og Barbaresco-smaking med legendariske Gaja

Bli med på en spektakulær smaking av verdens beste viner sammen med vinverdenens mest toneangivende kvinne, Gaia Gaja.
Redaksjonen
21 Februar 2013 - 10:55

Dette får du smake: 9 eksklusive og sjeldne viner fra Gaja
Matservering: Nei. Kun hvitt brød mellom serveringene.
Dette kurset passer for: Alle. Ingen spesielle forkunnskaper.
Foredragsholder: Gaia Gaja, visepresident i Gaja
Kursets språk: Engelsk

Dato og tid: Fredag 15. mars 2013, kl. 17.00 - 19.30

Pris: kroner 595,- pr. person

Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo

Avbestillingsfrist: 03.03.13 kl. 23.59.

Påmeldingen er bindende. Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.

Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

Smak berømte og eksklusive viner fra Gaja

Helt nord i Italia, nærmere bestemt i Piemonte, finner vi noen av verdens mest ettertraktede vinområder, slik som Barbaresco og Barolo.

Det er her, i den lille landsbyen Barbaresco, at et av verdens mest sagnomsuste vinhus og dets berømte vinmaker, Angelo Gaja, holder til.

Denne kvelden får du møte en av de mest betydningsfulle og berømte kvinner innen vinens verden, i det vi får besøk av fjerde generasjon Gaja, selveste Gaia Gaja.

Hun vil selv gi deg en grundig innføring i hvordan huset har oppnådd sitt mytiske renommée, gjennom en god introduksjon til deres filosofi, Piemontes og Toscanas egenart, og ikke minst gjennom en smaking av enestående viner.

I løpet av kvelden får du blant annet smake to årganger av deres berømte Barbaresco, Barolo, samt viner fra familiens satsing i Toscana.

Foredraget holdes på englesk.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Gaja">Les mer om Gaja her

Gå ikke glipp av denne unike smakingen - meld deg på i dag!

 Disse vinene får du smake denne kvelden:

 • Gaja Sito Moresco 2012 (43899) - i 2011-årgang

 • Pieve di Santa Restituta Gaja Brunello di Montalcino Sugarille 2007, kr 752,- (spesialbestilling)

 • Gaja Barbaresco DOCG 2007, ca pris kr 999,90 (spesialbestilling)
 • Gaja Barbaresco DOCG 2006, ca pris kr 1 200,- (spesialbestilling)
 • Gaja Barolo Sperss DOCG 2005, ca pris kr 1 299,90 (spesialbestilling)

 Vi tar forbehold om enkelte endringer i de oppsatte vinene

En levende legende

Vinhuset Gaja har sine røtter tilbake til 1859 da familien åpnet en restaurant i den lille byen Barbaresco i Piemonte. Her serverte de viner fra sine egne vinmarker, og var blant de aller første som tappet Barbarescoer på flaske.

Angelo Gaja begynte i familiebedriften i 1961, og overtok driften i 1969. Hans fokus på mindre avlinger, bruk av små eiketønner, temperaturkontrollert gjæring og konstante fokus på kvalitet og egenart, har gitt huset og han selv en mytisk status.

Angelo Gaja har blitt en legende i Piemonte og i vinverden forøvrig, og for veldig mange har han blitt selve symbolet på italiensk vinmakerkunst.

Hans Barbaresco Sori Tildin 1990 var også den første vinen i verden som oppnådde de astronomiske 100 poeng i The Wine Spectator.

Meld deg på ovenfor

Ikke bare Barbaresco

Selv om familiens rennomée var sikret gjennom virket i Barbaresco, tok Angelo Gaja med deg sin ekspertise og sine visjoner videre til nye vinområder.

I 1988 kjøpte han vinmarker i Barolo, mens to vnmarker i Toscana ble innlemmet i 1994 og 1996. På kort tid hadde vinene fra disse områdene fått høy anerkjennelse internasjonalt.

I dag er det fjerde generasjon av familien Gaja, Angelos datter Gaia Gaja, som sammen med sin far fører det legendariske huset videre.

Gå ikke glipp av denne enestående smakingen av viner i verdensklasse - meld deg på i dag.

Les hele historien om Angelo og Gaia Gaja her

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?
Guide

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?

Det er det store spørsmålet for pinnekjøttentusiastene - og dem blir det stadig flere av.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant

Her er oversikten over de 140 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger
+

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger

Det tradisjonsrike champagnehuset Bollinger har i de senere år intensivert sitt fokus på pinot noir og blanc de noirs-champagne gjennom lansering av flere terroirspesifikke cuvéer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe
Tester
Drikke til ribbe

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe

Juleribba skal man ikke tukle med, og ikke drikkefølget heller, tenker du kanskje. Men om du har lyst å prøve noe annet, får du noen gode alternativer her.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Røykt eller urøykt pinnekjøtt?
Guide

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?

Det er det store spørsmålet for pinnekjøttentusiastene - og dem blir det stadig flere av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant
+
Tester
Den store akevittguiden

Dette er den virkelige akevittoppen - men det er 136 andre å velge blant

Her er oversikten over de 140 akevittene Apéritif har testet de siste årene og som fortsatt er å få tak i. Selvsagt med forslag til hva du kan bruke dem til.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slik lager du julekonfekten selv
Julemat
Oppskrifter julegodter

Slik lager du julekonfekten selv

Marsipan, karameller og sjokolade er slett ikke vanskelig å lage selv. Apéritif har tipsene og oppskriftene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Dette drikker du til pinnekjøtt
Tester
Drikke til pinnekjøtt

Dette drikker du til pinnekjøtt

De siste årene har det blitt mer og mer populært å velge vin i stedet for øl og akevitt til pinnekjøttet, men hva skal vi tenke på før valget tas?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En skvett juleøl gir laksen et solid kick i denne friske salaten
Dagens rett

En skvett juleøl gir laksen et solid kick i denne friske salaten

Juleøl er fantastisk ikke bare ved siden av mat, men også som en ingrediens i selve retten. Har du rester etter helgen, får du bruk for det her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger
+

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger

Det tradisjonsrike champagnehuset Bollinger har i de senere år intensivert sitt fokus på pinot noir og blanc de noirs-champagne gjennom lansering av flere terroirspesifikke cuvéer.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her