Drikke
Vinkurs 17. september i Oslo - Smak 13 superviner fra Burgund

Vinkurs 17. september i Oslo - Smak 13 superviner fra Burgund

Bli med på en sjelden smaking av 13 toppviner til flere tusen kroner fra ett av verdens mest berømte vinområder - Burgund! Vi har noen få plasser igjen.
Redaksjonen
28 August 2012 - 11:57

Burgund regnes for å være blant de mest sofistikerte vinområdene i verden, og gjennom dette spennende kurset blir du bedre kjent med dette stjerneområdet idet vi smaker hele 13 fabelaktige viner.

Vi får storfint besøk av Siegfried Pic fra ett av Burgunds mest velrenommerte vinhus - Maison Louis Jadot.

Gå ikke glipp av denne unike smakingen

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

13 elegante hvite og røde burgundere

Denne kvelden lærer du mer om et av verdens aller mest berømte vinområder i det vi får besøk av Siegfried Pic fra Maison Louis Jadot.

Huset er kjent for sitt utrettelige fokus på en utrolig kvalitet og å la jordsmonnskarakteren briljere gjennom vinene.
 
Her får du virkelig smake Burgunds eleganse og variasjon i det du får servert syv fantastiske hvite og seks lekre rødviner i verdensklasse.

Du får blant annet smake viner fra legendariske vinmarker som Chassagne-Montrachet og Mersault for de hvite vinene, og de elegante Beaune Theurons og Gevrey Chambertin for de røde.

Foredraget holdes på engelsk.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Jadot">Les mer om Louis Jadot her

Ta med din kjære eller gode venner på en vinsmaking av de sjeldne - meld deg på i dag.

Denne kvelden får du smake følgende viner:

Hvitviner:

• Louis Jadot Savigny Les Beaune 1er Cru Les Guettes 2009, kr 299,90 (spesialbestilling)

• Louis Jadot Meursault 1er Cru Les Genevrières 2007, kr 549,70 (64239 - tilleggsutvalg)

Rødviner:

Vi tar forbehold om enkelte endringer i de oppsatte vinene

(klikk)

Tid: Mandag 17. september 2012 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 495,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.

Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.

Avbestillingsfrist: 09.09.12 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

Eleganse siden 1859

Maison Louis Jadot er en av Burgunds mest anerkjente produsenter og er en av de største vinmarkseierne i Côte d'Or.

Huset ble grundlagt av Louis Henry Denis Jadot i 1859, men historen begynner allerede i 1826 da Jadot-familien kjøpte Beaune 1er cru-vinmarken Clos des Ursules.

Huset ble ledet av familien helt frem til 1962 da perfeksjonisten André Gagey overtok da styringen av firmaet og ledet huset videre mot nye høyder i over 30 år. I dag er det hans sønn Pierre Henry Gagey, som har overtatt styret.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

Kun det beste er godt nok

En av nøkkelpersonene hos Jadot er vinmakeren Jacques Lardiere. Hans ønske er en minimal menneskelig påvirkning i produksjonen. Druene er på forhånd nøye håndsortert for kun å ta vare på de beste av dem.

Burgund er et komplekst landskap både med hensyn til vinstiler, topografi og jordsmonn. Terroiret er unikt og gjenspeiler harmonien mellom jordsmonn, vinstokk, klima, arbeidet i vinmarken og i kjellerne.

Maison Lois Jadot ser det som en viktig oppgave å lage viner som gjenspeiler den mangefasetterte mosaikken av terroir, hver med sitt eget uttrykk. Jadot sine egne 150 hektar med vinmarker er spredt over hele Burgund fra Côte d'Or til Beaujolais.

Bli med på denne spennende smakingen!

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen
Dagens rett

Med stekt kveite og sesongens tomater og aspargesbønner til blir det fest på tallerkenen

Kveita er en av Norges flotteste matfisker og kan både stekes, grilles, kokes og tilberedes i ovn. Den er uhyre velvillig i kjøkkenet og lett å finne både tilbehør og vinfølge til, derfor er den også kokkenes favoritt.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vannmangel forandrer vinlandskapet
+

Vannmangel forandrer vinlandskapet

At vinplanter trenger vann, er ikke noe nytt, men med den dramatiske endringen i hvordan nedbøren faller i verdens vinområder, kommer til å forandre vinlanskapet betydelig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gratiner blåskjellene - og bli overbevist - her med sennep og ost
Dagens rett

Gratiner blåskjellene - og bli overbevist - her med sennep og ost

Blåskjell smaker like fantastisk gratinert som den mer klassiske vrien. Gratinering er en fin måte å bruke eventuelle rester på,

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess
+
Mat og vin i kombinasjon

Krabbe, kål og kabinett er veien til gastronomisk suksess

Spisskålen er minst like enkel å kaste på grillen som pølser. Og hvis du jazzer den opp med litt krabbe og kabinett, så har du det de tre K-ene skulle stått for i en vakker verden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her