Drikke
Vinkurs 18. februar 2013 - Stor Amarone- og Valpolicella-smaking

Vinkurs 18. februar 2013 - Stor Amarone- og Valpolicella-smaking

Møt en av Valpolicellas store stjerner og smak viner i verdensklasse, deriblant tre årganger av deres Amarone Riserva i magnum og dobbeltmagnum.
Redaksjonen
22 Desember 2012 - 04:00

Rundt Verona ligger et av Italias og verdens, mest berømte vinområder - Veneto.

Her lages de herligste valpolicellaer, fyldige amaroner, ripassoer og søte reciotoer, viner vi nordmenn har lagt vår store elsk på.

Nå kan du bli med en av områdets største stjerner og lære mer om Valpolicella i det vi smaker ni enestående viner fra det berømte Musella.

Påmeldingslenken finner du nedenfor

Tradisjonsrikt og nyskapende

Like utenfor Verona ligger en av Venetos vakreste eiendommer, den mer enn 500 år gamle Musella. 

Det er dog ikke før i andre halvdel av 1800-tallet eiendommen ble kjent for sin vinproduksjon gjennom den energiske Cesare Trezza di Musella.

Ikke mindre berømte er dagens eiere, Emilio og Graziella Pasqua, som solgte seg ut av mektige Pasqua, for å kunne fokusere på å lage vin i en mye mindre skala og med en maksimal grad av hands-on.

Gjennom et unikt samarbeid med ni andre Amarone-familier, har Musella gått i bresjen for å verne om de tradisjonelle metodene for å fremstille amarone og recioto..

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Musella">Les mer om Musella her

Unik smaking

Denne kvelden får vi besøk av ingen ringere enn Maddalena Pasqua, datteren av Emilio og Graziella, og Musellas vinmaker.

Hun vil lære deg mer om Valpolicella og du vil selv få smake noen av områdets aller beste viner denne kvelden.

Du får blant annet smake deres elegante hvitvin, valpolicella, ripasso og amarone, før vi smaker hele tre årganger av deres Amarone Riserva fra magnum og dobbeltmagnum.

Vi avslutter smakingen med deres sjelde Senza Titolo fra 2004 og en nydelig recioto.

Foredraget vil bli holdt på engelsk.

Gå ikke glipp av denne unike smakingen - meld deg på via lenken nedenfor i dag.  

Denne kvelden får du smake følgende viner:

Musella Bianco del Drago 2011 (42666)

Musella Amarone della Valpolicella Riserva 2008 (48344) - serveres fra magnumflaske i 2007-årgang

• Musella Amarone della Valpolicella Riserva 2005, ca kr 1400,00 (ikke tilgjengelig i Norge) - dobbelmagnum
• Musella Amarone della Valpolicella Riserva 2004, ca kr 1500,00 (ikke tilgjengelig i Norge) - dobbelmagnum

• Musella Senza Titolo 2004, kr 795,- (kun spesialbestilling)

Vi tar forbehold om enkelte endringer i de oppsatte vinene

(klikk)

Tid: Mandag 18. februar 2013 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 495,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.
 
Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.
 
Avbestillingsfrist: 10.02.13 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

Veneto på sitt beste

Like utenfor Verona, i åsen ved San Martino Buon Albergo ligger Musellas vingård, en av de vakreste eiendommene i Veneto.

En mengde vakre skoger, vann, vinmarker, gamle borggårder og små kirker, vingårder og hus som ser ut som et lite nett av små veier rundt  den fantastiske aristokratiske villaen. Villaen er fra 1500-tallet og ligger som et naturlig midtpunkt i parken som omgir den.

De første nedtegnelsene om Grevskapet av Muselli stammer fra 1600-tallet. Disse var sannsynligvis de første beboerne på eiendommen, men tradisjonen for vinproduksjon i området hører vi ikke noe om før i andre halvdel av 1800-tallet, iverksatt av den entusiastiske og inspirerende Cesare Trezza di Musella..

Meld deg på via påmeldingslenken over.

Venetos flotteste

Kjelleren og kontorene på vingården er lokalisert i de opprinnelig stallene til villaen, i  en gammel bygning fra 1600-tallet, hvor lå omgitt av grønne enger, avbrutt av Fabbio-elven.

I dag, etter en svært forsiktig restaurering, hånd i hånd med den største respekt for byggeskikken, er bygningen omformet til en vakker setting for lagringen av eikefat, og kjelleren er utstyrt med det siste innen teknologi.

Det store høyloftet over de opprinnelige stallene brukes i dag til tørkeplass for druene som skal benyttes til produksjonen av Amarone. Dette skjer takket være en nøye kalkulert, naturlig ventilasjon,som garanterer en sunn tørking av druene.

Alle druene kommer fra eiendommen Musella som strekker seg over et område på 400 hektar. En så stor eiendom er nokså uvanlig for Veneto, men byr på en fantastisk variasjon i jordsmonnet, noe som åpner muligheten for en utfordrende sammenligning.

Les mer om Musella her

Meld deg på via påmeldingslenken over

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken
+
Tester

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken

Når så imponerende viner som disse finner veien inn i taxfreehyllene er de verd reisen alene. Så kan du plukke med deg en flaske tequila på vei til kassa.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin
+

Her finner du juniutgaven 2025 av Apéritif magasin

Vi tar deg med til Paris, Burgund, Cahors, Alsace og det skotske høylandet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken
+
Tester

Nyheter: Storfint besøk med historisk sus i taxfree-butikken

Når så imponerende viner som disse finner veien inn i taxfreehyllene er de verd reisen alene. Så kan du plukke med deg en flaske tequila på vei til kassa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En smak fra verdens mest unike vinområde
+
Godbiter i pollisten

En smak fra verdens mest unike vinområde

Fra Lisboas berømte kystlinje kommer noen av verdens mest lagringsdyktige viner laget i mikroantall, men også viner til priser som alle kan betale.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Basishyllas skjulte perle til 199,90
+
Ukens vin

Basishyllas skjulte perle til 199,90

Jeg har tidligere kalt denne vinen sykt billig og magi for en liten penge, og det er den fortsatt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Disse spydene får ekstra smak fra mangochutney - som du fint kan lage selv
Dagens rett

Disse spydene får ekstra smak fra mangochutney - som du fint kan lage selv

Kalkunfilet kan benyttes til en rekke måltider. Som her, hvor vi lager et enkelt men rikt måltid som i tillegg ser svært så innbydende ut.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen
+

Worlds50Best: Kadeau er tredje beste restaurant i Norden - møt mannen bak suksessen

Selvlært, introvert og stille: Dette til tross er Nicolai Norregaard blitt en kokkestjerne ulik de fleste andre og med totalt 3 Michelinstjerner for sine restauranter Kadeau på Bornholm og i København.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her