Drikke
Vinkurs 20. mars - Smak Sancerre på sitt beste

Vinkurs 20. mars - Smak Sancerre på sitt beste

Det er ikke lenge før våren er her for fullt og her får du møte eieren av et av Sancerres eldste og mest berømte vinhus, og smaker 11 unike viner fra hele Loire.
Redaksjonen
16 Mars 2013 - 14:30

Dette får du smake: 11 elegante viner fra Joseph Mellot
Matservering: Nei. Kun hvitt brød mellom serveringene.
Dette kurset passer for: Alle. Ingen spesielle forkunnskaper.
Foredragsholder: Catherine Corbeau Mellot, eier av huset Joseph Mellot og Olivier Rivain
Kursets språk: Engelsk

Dato og tid: Onsdag 20. mars 2013, kl. 18.00 - 20.30

Pris: kroner 445,- pr. person

Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo

Avbestillingsfrist: 10.03.13 kl. 23.59.

Påmeldingen er bindende. Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.

Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

Sancerre, Pouilly Fumé og Loires beste viner i 500 år

Loire-dalen er viden kjent for sine fabelaktige viner, kanskje aller mest for vinområdene Sancerre og Pouilly Fumé hvor man lager hvitviner i verdenstoppen.

Men Loire har så mye mer å by på, slik som leskende roséer og enestående rødviner.

Denne kvelden får vi besøk av selveste Catherine Corbeau Mellot, eieren av et av Loiredalens mest berømte vinhus Joseph Mellot, som i år kan feire 500 års historie som vinmakere.

Gjennom en smaking av hele 11 deilige viner får du selv oppleve Loires eleganse og spennende variasjoner, og du får også en grundig innføring i områdets historie.

Foredraget holdes på engelsk.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="Mellot">Les mer om Joseph Mellot her

 Disse vinene får du smake denne kvelden:

 Roséviner:

 Hvitviner:

 • Joseph Mellot Quinzy Le Rimonet Sauvignon Blanc 2012, ca kr 175,- (ikke tilgjengelig i Norge)
 • Joseph Mellot Menetou Salon Les Clos du Pressoir 2012, ca kr 190,- (ikke tilgjengelig i Norge)

Rødviner:

 • Joseph Mellot Saint Nicolas de Bourgeuil le Moulingenet 2011, kr 225,- (ikke tilgjengelig i Norge)
 • Joseph Mellot Chinon les Morinieres 2011, kr 250,- (ikke tilgjengelig i Norge)
 • Joseph Mellot Sancerre le Connetable 2011, kr 275,- (ikke tilgjengelig i Norge)

 Vi tar forbehold om enkelte endringer i de oppsatte vinene

Kvalitet siden 1513

De første historiske skriftene som nevner Mellot som vinhus i Sancerre stammer fra 1513.

Sent på 1600-tallet ble Mellot også kjent i Versailles da César Mellot ble tilegnet den store oppgaven å være rådgiver for Louis XIV sine valg av viner.

I 1969 tok Joseph Mellot over driften av vingården etter faren Alphonse, og i 1984 tok hans sønn Alexandre over driften sammen med sin kone Catherine. Sammen kjøpte de flere nye vinmarker i sentral-Loire.

Da Alexandre døde i 2005 tok Catherine over driften alene, og jobber nå sammen med dedikerte og erfarne medarbeidere.

Gå ikke glipp av denne smakingen - meld deg på ovenfor.

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger
+

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger

Det tradisjonsrike champagnehuset Bollinger har i de senere år intensivert sitt fokus på pinot noir og blanc de noirs-champagne gjennom lansering av flere terroirspesifikke cuvéer.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe
Tester
Drikke til ribbe

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe

Juleribba skal man ikke tukle med, og ikke drikkefølget heller, tenker du kanskje. Men om du har lyst å prøve noe annet, får du noen gode alternativer her.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam
Dagens rett

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam

I dag kan du la søndagsmiddagen passe seg selv mens du gjør andre ting. Og det passer perfekt i den travel adventstiden.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Denne jordskokksuppen får ekstra smak og kraft fra blåskjellene
Dagens rett
Kremet jordskokksuppe med blåskjell

Denne jordskokksuppen får ekstra smak og kraft fra blåskjellene

Jordskokk er sammen med blåskjell blant vinterens delikatesser. Når de kombineres, blir det ekstra mye smakskraft og dermed en aldri så liten fest.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger
+

Mesteren med pinot noir-champagne tar det enda lenger

Det tradisjonsrike champagnehuset Bollinger har i de senere år intensivert sitt fokus på pinot noir og blanc de noirs-champagne gjennom lansering av flere terroirspesifikke cuvéer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe
Tester
Drikke til ribbe

Slik finner du det beste drikkefølget til ribbe

Juleribba skal man ikke tukle med, og ikke drikkefølget heller, tenker du kanskje. Men om du har lyst å prøve noe annet, får du noen gode alternativer her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Dette drikker du til pinnekjøtt
Tester
Drikke til pinnekjøtt

Dette drikker du til pinnekjøtt

De siste årene har det blitt mer og mer populært å velge vin i stedet for øl og akevitt til pinnekjøttet, men hva skal vi tenke på før valget tas?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du perfekt drikke til lutefisken
Tester
Drikke til lutefisk

Slik velger du perfekt drikke til lutefisken

Hvis du har lyst til å prøve noe nytt til lutefisken, eller ønsker deg flere alternativer så får du vite alt du trenger her

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Nå som kalkunfilet er i alle butikker, kan du lage et riktig så velsmakende måltid med gremolata
Dagens rett

Nå som kalkunfilet er i alle butikker, kan du lage et riktig så velsmakende måltid med gremolata

Nå senhøstes blir det ofte mange tunge middager - dagens rett av kalkunfilet med italiensk vri er derfor perfekt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam
Dagens rett

Slik lager du middelhavsinspirert gryte med lam

I dag kan du la søndagsmiddagen passe seg selv mens du gjør andre ting. Og det passer perfekt i den travel adventstiden.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her