Drikke
Vinkurs 25. september i Stavanger - Riesling i særklasse: Grosses Gewächs 2012

Vinkurs 25. september i Stavanger - Riesling i særklasse: Grosses Gewächs 2012

Smak noen av Tysklands beste rieslinger sammen med Carolin Spanier-Gillot og vær blant de første som smaker Grosses Gewächs i 2012-årgangen.
Redaksjonen
15 August 2013 - 19:57

Dette får du smake: 11 fantastiske tyske rieslinger
Matservering: Nei. Kun hvitt brød mellom serveringene.
Dette kurset passer for: Alle. Ingen spesielle forkunnskaper.
Foredragsholder: Carolin Spanier-Gillot, vinmaker
Kursets språk: Engelsk

Dato og tid: Onsdag 25. september 2013, kl. 18.00 - 20.30

Pris: kroner 445,- pr. person

Sted: Norsk Oljemuseum, 2. etasje, Kjerringholmen 1, 4001 Stavanger

Avbestillingsfrist: 15.09.13 kl. 23.59.

Påmeldingen er bindende. Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.

Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

Kurset holdes i Bergen 24. september

Tysklands aller beste viner - Grosses Gewächs

Gjennom flere hundre år har Tyskland vært verdensberømte for sine viner, og i dag er de mest kjent for sine viner laget på en av verdens flotteste hvitvinsdruer - riesling.

Av denne allsidige druen lages det alt fra knusktørre viner til søte og intense dessertviner.

Sen innhøstning

De aller beste vinmarkene i Tyskland klassifiseres som Grosses Gewächs, og vinene herifra er laget av sent innhøstede druer fra vinmarker med perfekt jordsmonn, lav avkastning og vinene må lages etter tradisjonelle metoder.

Gi bort et kurs som gave

Denne kvelden får du blant annet smake to årganger av tre forskjellige Grosses Gewächs-viner, deriblant den nye og spennende 2012-årgangen

Jordsmonnets betydning

Det er en av Tysklands fremste kvinnelige vinmakere, Caroline Spanier-Gillot, som besøker oss denne kvelden.

Sammen med sin mann Hans Olivier Spanier er hun blant de toneangivende vinmakerne i Tyskland med sitt urokkelige fokus på økologisk produksjon og ekstreme kvalitet.

Les mer om Spanier og Gillot

Her lærer du virkelig tysk vin å kjenne i det vi vi ser på områdets historie, hvordan jordsmonnet har en innvirkning på de enkelte vinene, hvordan lagring og årganger endrer vinenes karakter og hvordan vinene lages i dag.

Smak årgangsforskjeller

Du får smake hele 11 økologiske rieslinger denne kvelden, alle laget av fullmodne og håndplukkete druer fra vinmarker i Hohen-Sülzen og Rote Hang i Nierstein, så vel hvit som rosé og rødvin, og du får selv smake hvor mye årgangen har å si gjennom tre forskjellige årganger av én av kveldens toppviner.

Foredraget holdes på engelsk.

Få førstehåndstips om nye kurs

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips som sms

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Slik skal en Jameson med ingefærøl smake
Ukens drink

Slik skal en Jameson med ingefærøl smake

Whisky og ingefærøl er som skapt for vinteren. Her serverer vi én av dem med den som for mange er selveste Irish Whiskey.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem
+

Det er fortsatt mange gode grunner til å dra til USA: Omakasen på DDOBAR er en av dem

Koreanske Jiho Kim foretrekker å beskrive sitt kjøkken som globalt. Som også er veldig representativt for smeltedigelen New York. På toppen av det hele bruker han betegnelsen omakase, men følger ingen sushi-regler, og bruker knapt ris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Så heftig kan også skreimiddagen bli
Dagens rett
Stekt skrei med posjert egg og pancetta

Så heftig kan også skreimiddagen bli

Posjert egg og pancetta løfter det faste torskekjøttet til nye høyder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Slik velger du vin til sushi
Mat og vin i kombinasjon

Slik velger du vin til sushi

Sushi har sarte smaker og det er den delikate råvaren som spiller hovedrollen, dette gjør vinvalget både enkelt og komplisert.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Fiskegryte med smak av norsk eplesider
Dagens rett

Fiskegryte med smak av norsk eplesider

Vi kombinerer to av våre beste råvarer i denne retten - fersk fisk og epler - både i fast og flytende form.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen
Dagens rett
Ertesuppe

Lag dette på søndag - og kanskje har du fortsatt rester etter julematen

Ertesuppe med kjøttrester er skikkelig kraftkost, men ikke mektigere enn at den er innafor i januar. Ikke minst er den svært lettlaget.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her