Drikke
Vinkurs 26. mars i Oslo - Smak modne rieslinger tilbake til 1983

Vinkurs 26. mars i Oslo - Smak modne rieslinger tilbake til 1983

Smak noe av det beste Tyskland har å by på gjennom 12 kvalitetsviner. Din guide denne kvelden er legendariske Hans-Josef Becker.
22 Mars 2014 - 10:00

Dette får du smake: 11 elegante tyske rieslinger og 1 eksklusiv rødvin
Matservering: Nei. Kun hvitt brød mellom serveringene.
Dette kurset passer for: Alle. Ingen spesielle forkunnskaper.
Foredragsholder: Hans-Josef Becker, vinmaker
Kursets språk: Engelsk

Dato og tid: Onsdag 26. mars 2014, kl. 18.00 - 20.30

Pris: kroner 495,- pr. person

Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo

Avbestillingsfrist: 16.03.14 kl. 23.59.

Påmeldingen er bindende. Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.

Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

 
Spørsmål? Send en epost.

Gi bort dette kurset som gave

Flere årganger riesling tilbake til 1983

Gjennom flere hundre år har Tyskland vært verdensberømte for sine viner, og i dag er de mest kjent for sine viner laget på en av verdens flotteste hvitvinsdruer - riesling.

Av denne allsidige druen lages det alt fra knusktørre viner til søte og intense dessertviner. Riesling utvikler seg også flott ved lagring og denne kvelden får du blant annet smake flere viner fra 80-tallet.

Det er en av Tysklands fremste vinmakere, Hans-Josef Becker, som besøker oss denne kvelden.

Han regnes som en legende i Rheingau og er en foregangsmann for økologisk vinproduksjon i dette området hvor det har blitt dyrket vin siden 779.

Han vil lære deg tysk vin å kjenne, i det vi vi ser på områdets historie, hvordan lagring og årganger endrer vinenes karakter og hvordan vinene lages i dag.

Smak mangfoldet og elegansen

Du får smake hele 11 økologiske rieslinger samt én rød spesialitet denne kvelden, alle laget av fullmodne og håndplukkete druer fra vinmarker i Rheingau.

Her får du smake frisk auslese, qba og kabinett trocken fra 1988-2012, årgangsforskjeller i spätlese trocken, samt spätlese og auslese fra gamle vinstokker.

Det lages elegante rieslinger med restsødme, og her får du smake tre viner fra 1983-1992, både med og uten botrytis.

Du vil også få smake en av Tysklands beste spätburgundere (pinot noir).

Foredraget holdes på engelsk.

Få førstehåndstips om nye kurs

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling
+

Credo på Nasjonalbiblioteket er en unik satsing på matkulturformidling

Heidi Bjerkans Credo har gjenoppstått i sin tredje og helt nye versjon på Nasjonalbiblioteket i Oslo, hvor formidling av ekte matkultur er hovedmålet – og det for alle budsjetter.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Slik lager du god gammeldags skinkestek
Dagens rett

Slik lager du god gammeldags skinkestek

Om du vil vente med ribbe til julaften, kan du tjuvstarte sesongen med skinkestek. Denne oppskriften med klassisk tilbehør som surkål, epler og svisker passer året rundt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender
Ukens drink

Lekre drinker med akevitt til julesesongen - mikset av Norges beste bartender

Øyvind Lindgjerdet gir deg her forslag til en lekker velkomstdrink med champagne og akevitt og en som passer best til desserten eller etter middagen i sofaen foran peisen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks
Dagens rett

Dette må du rett og slett prøve - tempura er perfekt fredagssnacks

Tempura er japansk friteringsmetode som passer utmerket også for norske råvarer. Og så er det helt topp til alt fra fingermat til forrett, mellomrett eller alene som kveldskos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost
Ukens kake

Slik får du fart på muffinsene - smak av pepperkake og blåmuggost

Pepperkaker og blåost høres kanskje litt merkelig ut, men det er en himmelsk kombinasjon - bare prøv dagens oppskrift og bli frelst.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her