Drikke
Vinkurs 8. november - Smak Bordeaux' elegante viner og vinn fantastisk premie

Vinkurs 8. november - Smak Bordeaux' elegante viner og vinn fantastisk premie

Lær Bordeaux' flotte viner bedre å kjenne gjennom denne spennende smakingen med fransk-norske Nicolas Mahé de Berdouaré. Blant deltakerne trekker vi også en vinner av en helt spesiell premie!
Redaksjonen
28 September 2012 - 01:16

Noen av verdens beste vinmarker finner du i Bordeaux, og med optimale klimatiske og geologiske forhold har viner herifra blitt nær sagt mytiske.

Denne kvelden blir du bedre kjent med Bordeaux' mange vinuttrykk i det vi smaker elegante viner sammen med Nicolas Mahé de Berdouaré.

Gå ikke glipp av denne unike smakingen

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

Ni toppviner fra hele Bordeaux

Du får selv oppleve elegansen og raffinementet som har gjort Bordeaux til verdens mest berømte vinområde i det vi smaker ni elegante viner fra forskjellige vinhus fra hele området denne kvelden.

Her får du smake lekre hvitviner, enestående rødviner og fremragende søte viner.

Det er fransk-norske Nicolas Mahé de Berdouaré som leder oss igjennom kveldens viner og gir oss et godt innblikk i Bordeaux' fantastiske verden.

Foredraget blir holdt på norsk.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="berdouare">Les mer om Bordeaux og Nicolas her

Vinn en eksklusiv vinpremie

Blant deltakerne på denne spennende smakingen trekker vi én heldig vinner av et helt spesielt vinsett som hjelper deg på veien til å bli en vinekspert.

Vi trekker nemlig et fantastisk profesjonelt duftsett for vin fra Le Nez du Vin med 24 aromaer fra rød- og hvitvin samt champagne til en verdi av kr 2 000,-!

Her får du muligheten til å trene opp din egen luktesans og gjenkjenne de klassiske aromaene du finner i vin.

Ta med deg gode venner på en reise i Bordeaux' flotte viner - meld deg på i dag.

Vinene du får smake denne kvelden er:

• Château La Croix Saint Estephe 2009, kr 235,- (lanseres i november 2012)
• Pavillon Leoville Poyferre 2008, kr 290,- (lanseres i november 2012)

Château Haut Marbuzet 2009 (99130)

• Château Guiraud Sauternes sweet pack, Petit Guiraud 2009 og Château Guiraud 2009 2 x 35 cl, kr 579,90 (lanseres november 2012)

Vi tar forbehold om endringer i enkelte av vinene.

• (klikk)

Tid: Torsdag 8. november 2011 kl. 18.00 - 20.30
Pris: kroner 445,- pr. person
Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo.

Påmeldingen er bindende.

Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.

Avbestillingsfrist: 28.10.11 kl. 23:59. Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.

Spørsmål? Send en mail.

Vinhandler i tredje generasjon

Fransk-norske Nicolas Mahé de Berdouaré er født inn i en vinhandlerfamilie fra Bordeaux, og har en naturlig forkjærlighet for vinene fra området han vokste opp i.

Det var hans bestefar som i sin tid startet som vinhandler og Nicolas har ført arven videre, først i Frankrike for siden å bosette seg i Norge, hvor han blant annet har drevet to av Norges fremste vinbarer.

Denne kvelden er temaet selvfølgelig Bordeaux, regionen som ligger i det sørvestlige Frankrike på begge sider av elvene Garonne og Dordogne som renner sammen til Gironde like nord for selve byen Bordeaux.

Områdene på hver side av elvene utvikler høyst ulike viner grunnet blant annet jordsmonn og druevalg.

Vestre bredde (Médoc/ Haut-Médoc, Pessac Léognan og Graves) domineres av sand, stein og grus. Som et resultat av dette er cabernet sauvignon den viktigste druesorten i området. Cabernet sauvignon gir viner med mye garvesyre og som bør lagres.

På østre bredde (St. Emilion og Pomerol) finner vi leirholdig jord hvor merlot-druen modnes best. Merlot har mindre garvesyre og gir viner med en mer plommeaktig smak. Disse vinene inneholder også litt mer alkohol enn de røde fra vestre bredde.

• FIXME: Link format not implemented: <link ANCHOR_NAME="paamelding">Gå til påmeldingslenken her

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nyheter polet i mai: Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen
+
Tester

Nyheter polet i mai: Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen

Mens grand cru Burgund er utenfor de aller flestes økonomiske komfortsone, er det andre områder som leverer viner på samme høye nivå uten at du blir ranet. Blant mainyhetene er det utrolig mange sterke uttrykk som dokumenterer dette.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste
+

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste

Henriots rimeligste champagne inneholder vin fra 1969 og utover – det vil si fra mer enn ulike 50 årganger. Det er altså ikke av rene kommersielle hensyn at Henriot Souverain fremheves som sjelen i champagnehuset.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Denne proffe retten lager du på en halvtime
Dagens rett
Kveite med asparges og grønne erter

Denne proffe retten lager du på en halvtime

Det er god grunn til å lage skikkelig festmat når du har en slik råvare som kveite - og ikke minst friske grønnsaker. Denne oppskriften klarer alle.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Søndagsmiddag som får opp appetitten
Dagens rett
Kyllinglår med pepperrot- og gressløksmør

Søndagsmiddag som får opp appetitten

Denne kyllingretten er sommerlig og samtidig smaksrik. Perfekt etter en lang tur i skogen. Oppskriften er såre enkel.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nyheter polet i mai: Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen
+
Tester

Nyheter polet i mai: Så nært grand cru du kan komme - men uten å betale den prisen

Mens grand cru Burgund er utenfor de aller flestes økonomiske komfortsone, er det andre områder som leverer viner på samme høye nivå uten at du blir ranet. Blant mainyhetene er det utrolig mange sterke uttrykk som dokumenterer dette.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste
+

For Henriot er vinen uten årgang den viktigste

Henriots rimeligste champagne inneholder vin fra 1969 og utover – det vil si fra mer enn ulike 50 årganger. Det er altså ikke av rene kommersielle hensyn at Henriot Souverain fremheves som sjelen i champagnehuset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Når asparges er for dyrt, går du for selvplukket strutseving - helt gratis
Dagens rett

Når asparges er for dyrt, går du for selvplukket strutseving - helt gratis

Strutsevingen ble veldig raskt klar til å høstes. Akkurat nå plukker du den ute i naturen, en helt gratis og ikke minst utrolig god grønnsak. Og en perfekt erstatning for dyr importert grønn asparges.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Denne proffe retten lager du på en halvtime
Dagens rett
Kveite med asparges og grønne erter

Denne proffe retten lager du på en halvtime

Det er god grunn til å lage skikkelig festmat når du har en slik råvare som kveite - og ikke minst friske grønnsaker. Denne oppskriften klarer alle.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her