Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din
Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif

Vinterlig røverkjøp

En fyldig Rhône er som skapt for kalde januardager. Dessuten er den er funn til prisen.
Aase E. Jacobsen
17 Januar 2007 - 01:01

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post. Se lenger ned for mer informasjon.

M. Chapoutier Rasteau 2012 (7810) fra renommerte Michel Chapoutier er et godt eksempel på hvor stor rolle årgangen spiller i å forme en vins karakter.

Silkemyk frukt
Mens 2004 ga svært friske og elegante viner, byr 2005 på større dybde, bløtere syre og mer tanniner. Mens jeg personlig foretrekker 2004, lar jeg meg også sjarmere av 2005.

Aase JacobsenFoto: Eva Brænd

I øyeblikket er den en tanke tøff, men tanninene overskygger ikke den silkemyke frukten og den store stoffligheten. Den kommer til å bli veldig innsmigrende om et år. Og til prisen er den et funn.

Ren grenache
Nyt den sammen med rike retter med rødt kjøtt, men ikke altfor mye fedme. Det lønner seg dessuten å dekantere den i dag da den trenger ganske mye luft for å få frem de flotte parfymerte skogsbær- og kryddertonene.

Den er laget av 100 prosent grenache hvilket ikke er så vanlig for en Côtes du Rhône. De fleste ligger på halvparten, men grenache er det sørlige Rhônes beste drue og i en vin som denne briljerer den ekstra mye.

Nesten biodynamisk
Den er en såkalt Côtes du Rhône Villages Rasteau hvor det siste ordet angir "landsbynavnet".  Det er til sammen 16 landsbyer, med Rasteau og Cairanne som de aller mest interessante, som antas å ha større potensial enn øvrige Côtes du Rhône Villages. Og definitivt større enn resten av den enorme og mangslungne Côtes du Rhône- appellasjonen.

Produsent er altså Chapoutier som også opererer utenfor sitt hovedsete ved foten av Hermitage-åsen. Rasteau'en er en blanding av egne biodynamisk dyrkete druer og druer kjøpt fra vinbønder, og siden selv vinifikasjonen er tradisjonell, altså ikke biodynamisk godkjent, er heller ikke vinen det.

Men så "ren" som det er mulig å få, er den likevel.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
 
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP

Ukens vin på MMS: Send UKENS til 2004, og du mottar Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)

Ukens vin på SMS: Send VARSLE UKENSVIN til 1986, og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke. Les mer her (klikk)

Ukens vin på WAP: Send MAT til 2244, og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag, altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis.
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

iStock-622924262.jpg
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

basismars-16x9.jpg
+
Tester
Nyheter basis mars 2021

Det er sjeldenhetene som skinner i basishylla denne gangen

Vi snakker om Colares vest for Lisboa. Vil du smake vinhistorie, får du det her, men vær rask, for det er snart ikke mer igjen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

low_calorie_mud_cake.jpg
Ukens kake
Trøffelkake lettversjonen

Selv en lettutgave kan smake godt - bare prøv denne

Med lettmargarin i stedet for smør, sparer du litt på kaloriene, men ikke på smaken.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

bucollage-16x9.jpg
+
Tester
Nyheter og nye årganger i BU og TU mars 2021

Disse 1090 produktene kan du velge mellom fra fredag 5. mars

Kos deg med viner og andre godsaker fra den absolutte øverste hylle.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

UGB921-16x9.jpg
Godbiter i pollisten
Noe ekstra prisgunstig og solid til vinkjelleren.

Dette er et ypperlig alternativ når Burgund-pinot er for dyrt

En beaujolais fra en av de fremste cru-ene byr på fantastisk valuta for pengene.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
iStock-508947940.jpg
Dagens rett
Spansk sjømatgryte - Zarzuela

En sjømatgryte som denne topper det meste

Mengder med smaksrik sjømat i en og samme gryte. Bare navnet forteller at her blir det fest.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

asiatisk-skrei.jpg
Dagens rett
Skrei med asiatiske smaker

Med denne kombinasjonen får du en helt ny smaksopplevelse av skrei

Her er det nemlig mye spennende fra asiahylla som gjør jobben.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

php2p5lyl.jpg
Dagens rett
Hjemmelaget taglioni med kremet soppsaus

Så enkelt lager du pastaen selv

Og når du har laget den fra bunnen av, trenger du nesten ikke noe annet til. Så godt smaker det. Men litt sopp og fløte gjør underverker.

Les hele saken
iStock-1130934320.jpg
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

phpxaqhtg.jpg
Dagens rett
Aichas indiske chana masala med kveite

Denne retten kan serveres med eller uten fisk

Den er derfor et perfekt alternativ når noen rundt bordet ønsker et vegetarisk alternativ. For her kommer chana masale-en og kveiteskivene for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

phpesinuw.jpg
Dagens rett
Orientalsk rekerett

Med denne sausen kan du variere middagen i det uendelige

Om det ikke er reker som står på menyen i dag, fungerer denne oppskriften like godt med fisk eller kjøtt - eller bare som den er.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her