Vinterlig røverkjøp

En fyldig Rhône er som skapt for kalde januardager. Dessuten er den er funn til prisen.

Nå kan du gratis få Ukens vin som e-post . Se lenger ned for mer informasjon.

M. Chapoutier Rasteau 2012 (7810) fra renommerte Michel Chapoutier er et godt eksempel på hvor stor rolle årgangen spiller i å forme en vins karakter.

Silkemyk frukt
Mens 2004 ga svært friske og elegante viner, byr 2005 på større dybde, bløtere syre og mer tanniner. Mens jeg personlig foretrekker 2004, lar jeg meg også sjarmere av 2005.

Aase Jacobsen Foto: Eva Brænd

I øyeblikket er den en tanke tøff, men tanninene overskygger ikke den silkemyke frukten og den store stoffligheten. Den kommer til å bli veldig innsmigrende om et år. Og til prisen er den et funn.

Ren grenache
Nyt den sammen med rike retter med rødt kjøtt, men ikke altfor mye fedme. Det lønner seg dessuten å dekantere den i dag da den trenger ganske mye luft for å få frem de flotte parfymerte skogsbær- og kryddertonene.

Den er laget av 100 prosent grenache hvilket ikke er så vanlig for en Côtes du Rhône. De fleste ligger på halvparten, men grenache er det sørlige Rhônes beste drue og i en vin som denne briljerer den ekstra mye.

Nesten biodynamisk
Den er en såkalt Côtes du Rhône Villages Rasteau hvor det siste ordet angir "landsbynavnet".  Det er til sammen 16 landsbyer, med Rasteau og Cairanne som de aller mest interessante, som antas å ha større potensial enn øvrige Côtes du Rhône Villages. Og definitivt større enn resten av den enorme og mangslungne Côtes du Rhône- appellasjonen.

Produsent er altså Chapoutier som også opererer utenfor sitt hovedsete ved foten av Hermitage-åsen. Rasteau'en er en blanding av egne biodynamisk dyrkete druer og druer kjøpt fra vinbønder, og siden selv vinifikasjonen er tradisjonell, altså ikke biodynamisk godkjent, er heller ikke vinen det.

Men så "ren" som det er mulig å få, er den likevel.

Bestill Ukens vin med en gang
Ønsker du å bestille Ukens vin trykker du bare på vinnavnet og du flyttes direkte til Apéritifs Polliste og bestillingsrutinen.
 

M. Chapoutier Rasteau 2012

Produsent:
M. Chapoutier
Utvalg:
Bestillingsutvalg
Volum:
0.750l
Land:
Frankrike
Område:
Rasteau
Pris:
169,90 kr
Varenummer:
7810
84 Poeng
Les smaksnotatene »
Dersom du ønsker å bestille flere produkter, kan du også velge fritt fra Apéritifs polliste eller søke deg frem til de varene du er ute etter.

Ukens vin på mobilen - som MMS, SMS og WAP

Ukens vin på MMS: Send UKENS til 2004 , og du mottar Ukens vin - med bilde og fyldig tekst - én uke før publisering. Les mer her (klikk)

Ukens vin på SMS: Send VARSLE UKENSVIN til 1986 , og du mottar Ukens vin som kortfattet tekstmelding til din mobiltelefon hver uke. Les mer her (klikk)

Ukens vin på WAP: Send MAT til 2244 , og du kan lese Apéritif på mobilen med WAP. Les mer her (klikk)

Ukens vin som e-post:
Hver tirsdag , altså én dag før alle andre kan lese om den, får du som abonnerer på Ukens vin en e-post rett i postkassen din. Selvfølgelig helt gratis .
Les mer her (klikk) eller gå helt nederst på siden:

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen