Vodka med variasjon

Vodka ble opprinnelig produsert med smakstilsetning, og på 1700- og 1800-tallet fantes det over 100 forskjellige typer. Etter en tid hvor vodkamarkedet har vært fullstendig dominert av nøytral vodka, er nå smakstilsatte sådanne på full fart tilbake. Smirnoff har blant andre lansert fire friske typer. Her får du forslag til drinker og desserter.

I vodkaens tidlige ungdom hadde brenneriene ikke tilgang på teknisk utstyr som kunne rense produktet godt. Forskjellige aromatiske ingredienser ble derfor tilsatt vodkaen, som urter og honning for sødme, alt for å skjule ubehagelig smak og lukt.
 
Etterhvert som teknikk og kunnskap ble bedre, utnyttet produsentene til fulle destillasjonsprosessen og så fordelen ved å bruke rent vann og de beste råvarer. Smirnoff-familien tok i 1860 patent på sin 8 timers trippel destillasjon gjennom bjørkekullfilter. Disse faktorene gjorde at Smirnoff fikk et svært rent produkt, og behovet for smakstilsetning ble mindre.
 
Så er alt tilbake ved det gamle, smakstilsettingene kommer for fullt, men denne gangen ikke for å dekke over vond smak og duft. Smirnoff presenterer nå fire nye kvaliteter med smakstilsetning - en spennende blanding av svært gode drinkmixbaser og spnnende nye smaker. Samtlige fire er blanke, bestående av kun naturlige tilsetningsstoffer (aromatiske oljer og konsentrater), og kommer i elegant, frosted flaske.

Slik smaker de og slik kan du bruke dem
Smirnoff Black'n'Blue med smak av knuste bær, blant annet solbær og rips. Passer avkjølt som shot, mixet med tonic eller kanskje med Ruschian og is, eventuelt med cranberry juice eller med Ginger Ale.
 
Du kan også bruke den som cocktail eksempelvis tilsatt fersk presset lime juice, knust is, brunt sukker og limeskive for garnityr.
 
Smirnoff Creamed har smak av vanilje, muskat og karamell og er svært anvendelig. Avkjølt som shot, eller som longdrink med Coca Cola og is samt limebåt for garnityr. Female Intuition, som denne heter, slår aldri feil.
 
Smirnoff Creamed, kaffelikør og melk over is er et annet alternativ. I tillegg kan den brukes i mange dessertvarianter eller som alternativer til dessert; Creamed varmes med kokesjokolade og litt fløte, helles varmt over vaniljeis. Creamed i chocolate mud cake Creamed. Prøv Baileys (50/50) og vaniljeis som mixes til milkshakekonsistens. Creamed i varm eller kald kakao Creamed i café au lait bør forsøkes.
 
Smirnoff Bloody med smak av tabasco, pepper og tomat, kan brukes avkjølt som shot eller longdrink med tomatjuice og selleristang, eventuelt med fersk presset appelsinjuice og appelsinskive.
 
Smirnoff Bloody og en splash av lake fra et glass med sølvløk røres, tilsett en sølvløk som garnityr; en utmerket cocktail.
 
Smirnoff Twisted er den tradisjonelle

citrusvodkaen, men med en lett smak av appelsin, lime og grapefrukt. Passer godt avkjølt som shot med tonic. Du kan også bruke den som longdrink med Schweppes Grape Soda og is.
 
Du kan selvfølgelig lage cocktail med Smirnoff Twisted tilsatt en splash av Cinzano Extra Dry, sitronskall og oliven som garnityr. En annen variant er med Cinzano Orancio og is og navnet blir selvfølgelig orange twist. Har du fantasi, så mangler du ikke rådtoffet.
Aase E. Jacobsen
23.01.99
 

Kommende kurs

Forsiden akkurat nå

Til toppen