Drikke
Whiskykurs 7. oktober i Oslo - Skottlands single malts vs Irlands beste whiskeyer

Whiskykurs 7. oktober i Oslo - Skottlands single malts vs Irlands beste whiskeyer

Er du en ihuga whiskyelsker? Whiskyekspertene Chris Maile og Stephanie Ruane tar oss med på en smaking av noen av de beste whiskyene fra Skottland og Irland.
Redaksjonen
17 Juli 2013 - 22:50

Dette får du smake: 6 utvalgte whiskyer fra Skottland og Irland samt to whiskydrinker
Aldersgrense: 20 år.
Matservering: Nei.
Dette kurset passer for: Alle. Ingen spesielle forkunnskaper.
Foredragsholder: Whiskyekspertene Chris Maile og Stephanie Ruane
Kursets språk: Norsk og engelsk

Dato og tid: Mandag 7. oktober 2013, kl. 18.00 - 20.30

Pris: kroner 445,- pr. person

Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo

Avbestillingsfrist: 29.09.13 kl. 23.59.

Påmeldingen er bindende. Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.

Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

Er skotsk eller irsk whisky best?

Krangelen om hvem som fant opp whiskyen først og hvem som lager den beste whiskyen har rast mellom skotter og irer i årevis.

Nå kan du selv være med på å avgjøre hvem som er best av skotter og irer, for på dette kurset får du smake tre av Skottlands flotte single malt whiskyer og tre av Irlands mest elegante whiskeyer sammen med to whiskyeksperter.

Vi serverer også ulike cocktailer med whisky denne kvelden, og du får en grundig innføring i whiskyens historie og hvordan den lages.

Det er to av landets fremste whiskyeksperter som holder kveldens kurs, Chris Maile og Stephanie Ruane.

Kurset holdes på norsk og engelsk.

Unike whiskyer

Destillasjonens kunst slik vi kjenner den, stammer opprinnelig fra perserne for 3000 år siden, der de gamle alkymistene i sitt forsøk på å finne den hypotetiske kvintessenensen av de fire elementene.

Det de derimot kom opp med var et produkt som skulle sies å kurere alle sykdommer - brennevin.

Hvem som derimot var først ute med å lage usige beatha, eller whisky som det skulle bli kjent som, er en eviglang krangel som pågår mellom skotter og irer den dag i dag.
 
Variasjonene på whisky er mange, og det er stor forskjell også i hva man benytter for å lage de edle dråpene av. Du kan du finne kraftfulle whiskyer med masse røyk, elegante whiskyer med lette, nesten søtlige aromaer og spesielle fataromaer.

Gå ikke glipp av denne utrolige smakingen - ta med venner og kjente på en reise inn i whiskyens verden.

Få førstehånds tips om nye kurs

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet
+
Tester

750 viner testet: Dette er en av de aller mest unike julinyhetene på polet

Julinyhetene har en rekke sjeldne hvitviner, så om du ikke har fylt opp programmet for sommeren, er et dypdykk i nye vinopplevelser være et forslag å vurdere.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast
+
Tester

Pinot noir-kupp fra Sonoma Coast

Det er en av de mest interessante vinnyhetene i basis i juli. Men også

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp
+
Godbiter i pollisten

Muscadet i en klasse for seg og et veldig godt kjøp

Den er pent moden og drikkeklar og finnes sågar også i magnum.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Den perfekte piknik-rosévinen
+
Ukens vin

Den perfekte piknik-rosévinen

Den har skrukork og er derfor garantert feilfri, men først og fremst er den er lekker rosévin til en gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

En kyllingpai med spinat er perfekt sommerferiemat
Dagens rett

En kyllingpai med spinat er perfekt sommerferiemat

Gjør den klar hjemme og ta den med på piknik, stranda eller tur i skogen. Den kan selvsagt også spises hjemme.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her