Drikke
Whiskykurs 7. oktober i Oslo - Skottlands single malts vs Irlands beste whiskeyer

Whiskykurs 7. oktober i Oslo - Skottlands single malts vs Irlands beste whiskeyer

Er du en ihuga whiskyelsker? Whiskyekspertene Chris Maile og Stephanie Ruane tar oss med på en smaking av noen av de beste whiskyene fra Skottland og Irland.
Redaksjonen
17 Juli 2013 - 21:50

Dette får du smake: 6 utvalgte whiskyer fra Skottland og Irland samt to whiskydrinker
Aldersgrense: 20 år.
Matservering: Nei.
Dette kurset passer for: Alle. Ingen spesielle forkunnskaper.
Foredragsholder: Whiskyekspertene Chris Maile og Stephanie Ruane
Kursets språk: Norsk og engelsk

Dato og tid: Mandag 7. oktober 2013, kl. 18.00 - 20.30

Pris: kroner 445,- pr. person

Sted: Gamle Logen, Grev Wedels plass 2, 0151 Oslo

Avbestillingsfrist: 29.09.13 kl. 23.59.

Påmeldingen er bindende. Dersom du melder deg på kurset, men unnlater å møte opp eller melder deg av etter fristen, refunderes ikke kursavgiften.

Avbestilling skjer ved å sende en e-post til kurs@aperitif.no

Les de komplette vilkårene for kjøp av produkt og tjenester fra Apéritif AS - klikk her.
 
Spørsmål? Send en mail.

Er skotsk eller irsk whisky best?

Krangelen om hvem som fant opp whiskyen først og hvem som lager den beste whiskyen har rast mellom skotter og irer i årevis.

Nå kan du selv være med på å avgjøre hvem som er best av skotter og irer, for på dette kurset får du smake tre av Skottlands flotte single malt whiskyer og tre av Irlands mest elegante whiskeyer sammen med to whiskyeksperter.

Vi serverer også ulike cocktailer med whisky denne kvelden, og du får en grundig innføring i whiskyens historie og hvordan den lages.

Det er to av landets fremste whiskyeksperter som holder kveldens kurs, Chris Maile og Stephanie Ruane.

Kurset holdes på norsk og engelsk.

Unike whiskyer

Destillasjonens kunst slik vi kjenner den, stammer opprinnelig fra perserne for 3000 år siden, der de gamle alkymistene i sitt forsøk på å finne den hypotetiske kvintessenensen av de fire elementene.

Det de derimot kom opp med var et produkt som skulle sies å kurere alle sykdommer - brennevin.

Hvem som derimot var først ute med å lage usige beatha, eller whisky som det skulle bli kjent som, er en eviglang krangel som pågår mellom skotter og irer den dag i dag.
 
Variasjonene på whisky er mange, og det er stor forskjell også i hva man benytter for å lage de edle dråpene av. Du kan du finne kraftfulle whiskyer med masse røyk, elegante whiskyer med lette, nesten søtlige aromaer og spesielle fataromaer.

Gå ikke glipp av denne utrolige smakingen - ta med venner og kjente på en reise inn i whiskyens verden.

Få førstehånds tips om nye kurs

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen
Dagens rett

Ferskt kjøtt og suppe er den aller beste søndagsmiddagen

Ferskt kjøtt og suppe overgår det meste. Denne tar litt tid, men det har de fleste på en søndag.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen
+
Tester

Nyheter taxfree: De flytende julegavene kan fint kjøpes på flyplassen

Stopper du opp i taxfreebutikken på neste utenlandsreise, er det en håndfull interessante nyheter du kan plukke med deg hjem - som julegave til deg selv eller andre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen
+

Lilleputtlandet Moldova hevder seg i skyggen av Ukrainakrigen

Vingården Milestii Mici i Moldova huser verdens største vinkjeller med rundt to millioner flasker som Moldova har søkt om Unesco-beskyttelse for. Men hvorfor er det så mange flasker til overs fra 1986-årgangen?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing
Dagens rett
Burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Slik lager du en helnorsk burger av reinsdyr med kantareller og multedressing

Denne burgeren går utenpå det meste, og det til tross for at den er helt fri for både cheddar, ketchup og pommes frites.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao
Dagens rett

Slik gir du torsken et ekstra kick a la bacalao

Torsk tåler mye smak i tilbehøret. Den får akkurat passe med juling i denne knallgode bacalaoinnspirerte oppskriften.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her