Matkurs og vinkurs

Brennevinskurs 17., 18. og 24. oktober i Oslo

Bli sertifisert brennevinssmaker med Sesto Senso Spirits Academy
Foto: (Sesto Senso)

Bli sertifisert brennevinssmaker med Sesto Senso Spirits Academy

Sesto Senso er Norges første tilbyder av profesjonelle WSET-sertifiseringskurs i brennevin. Få inngående kunnskap gjennom tre kurskvelder og 25 typer brennevin.
09 September 2022 - 08:53

Sesto Senso logoWSET Level 2 Award in Spirits

Dette kurset er for deg som ønsker å kunne mer om brennevin. Om du privat vil bli mer bevisst i dine valg på Vinmonopolet eller ønsker å bevege deg inn i bransjen, eller om du som profesjonell vil være tryggere i din kunnskap og ønsker å lære å bedømme brennevin ved hjelp av globalt anerkjente metoder. 

Gjennom 15 kurstimer over 3 kvelder (pluss 11 timer egenlæring og avsluttende eksamen) vil du bli en tryggere brennevinsmaker og lære hvordan du bruker globalt anerkjente metoder når du smaker. Du vil lære å analysere og kjenne igjen utseende, aroma, smak og kvalitetsnivå for en rekke ulike stiler, fra skotsk, amerikansk og japansk whisky til typer agavebrennevin og hetviner.

Etter endt kurs vil du kunne identifisere hvordan viktige råvarer og produksjonsmetoder påvirker stilen og kvaliteten på noen av verdens viktigste typer likører og brennevin. Du vil føle deg trygg på å gi veiledning for bruk og servering av brennevin, og kunne gi profesjonelle anbefalinger både privat og dersom du jobber i serveringsbransjen. Og på toppen av det hele vil du få sertifiseringen WSET Level 2 Award in Spirits.

Kurset tar for seg:

- Produksjonsmetoder og deres påvirkning på stil og kvalitet.
- Hovedegenskapene til de viktigste typene brennevin og forståelse av deres etiketter.
- Veiledet smaking av verdens mest anerkjente brenneviner og hetviner (20-25 smaksprøver).
- Hvordan man smaker og beskriver brennevin med metoden WSET Level 2 Systematic Approach to Tasting Spirits® (SAT).

Tidspunkt:
Mandag 17. oktober
Tirsdag 18. oktober
Mandag 24. oktober
Klokken 9.00-17.00 alle dager

Felice Capasso
Felice Capasso, WSET Spirits Educator


Sesto Senso Spirits Academy

Sesto Senso Spirits Academy er et senter for brennevinsutdanning anbefalt av WSET (Wine and Spirits Education Trust) og gir topputdanning til både private og profesjonelle.
Sesto Senso er grunnlagt av Felice Capasso, WSET Spirits Educator og tidligere bartender med mangeårig erfaring fra både ulike barer og som Global Brand Ambassador, Director of Education og Brand Consultant for anerkjente brennevinsprodusenter.

SestoSensoTestimonials.png [1.52 MB]

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten
Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten

Med så mye deilig sopp og tyttebær i skogen tjuvstarter vi høstsesongen og serverer en viltgryte med en vri.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker
Dagens rett

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker

Grilling er moro når det varieres, og her kommer en litt uvanlig men spenstig kombinasjon av kveite, bacon, agurk og reker.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Grønne drinker er en fryd for øye og gane - det gjelder også denne
Ukens drink
Green Tea Gin and Tonic

Grønne drinker er en fryd for øye og gane - det gjelder også denne

Det er det grønne japanske tepulveret matcha som gir farge til drinken, og med yuzu får den en enda mer japansk profil.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

La deg friste av denne irrgrønne kaken som dessuten er mektig god
Ukens kake
Grønn te-kake

La deg friste av denne irrgrønne kaken som dessuten er mektig god

Det er tepulveret som er bedre kjent som matcha som gir den intense grønnfargen. Det bidrar også med en mineralsk karakter som gir kaken en unik smak.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten
Dagens rett

Har du plukket sopp og tyttebær, må du lage denne gryteretten

Med så mye deilig sopp og tyttebær i skogen tjuvstarter vi høstsesongen og serverer en viltgryte med en vri.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker
Dagens rett

I dag lager vi grillspyd av kveite og reker

Grilling er moro når det varieres, og her kommer en litt uvanlig men spenstig kombinasjon av kveite, bacon, agurk og reker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Pinot noir-perler med kjendissignatur
+
Godbiter i pollisten

Pinot noir-perler med kjendissignatur

At disse vinene er så strålende, har med måten druene er dyrket på, opprinnelse og kompetansen bak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk
+
Ukens vin

Smak på soloppgangen i Libanon - eller opplev noe virkelig historisk

Det er nemlig navnet på denne roséen – og den unike hvitvinen den har følge med, er i en liga for seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette får tennene til å løpe i vann - og med denne oppskriften blir du virkelig helt
Dagens rett

Dette får tennene til å løpe i vann - og med denne oppskriften blir du virkelig helt

At noe så enkelt kan være så godt. Her får du essensen av norsk høst med en internasjonal finish.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Grønne drinker er en fryd for øye og gane - det gjelder også denne
Ukens drink
Green Tea Gin and Tonic

Grønne drinker er en fryd for øye og gane - det gjelder også denne

Det er det grønne japanske tepulveret matcha som gir farge til drinken, og med yuzu får den en enda mer japansk profil.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her