Matkurs og vinkurs

Brennevinskurs 17., 18. og 24. oktober i Oslo

Bli sertifisert brennevinssmaker med Sesto Senso Spirits Academy
Foto: (Sesto Senso)

Bli sertifisert brennevinssmaker med Sesto Senso Spirits Academy

Sesto Senso er Norges første tilbyder av profesjonelle WSET-sertifiseringskurs i brennevin. Få inngående kunnskap gjennom tre kurskvelder og 25 typer brennevin.
09 September 2022 - 07:53

Sesto Senso logoWSET Level 2 Award in Spirits

Dette kurset er for deg som ønsker å kunne mer om brennevin. Om du privat vil bli mer bevisst i dine valg på Vinmonopolet eller ønsker å bevege deg inn i bransjen, eller om du som profesjonell vil være tryggere i din kunnskap og ønsker å lære å bedømme brennevin ved hjelp av globalt anerkjente metoder. 

Gjennom 15 kurstimer over 3 kvelder (pluss 11 timer egenlæring og avsluttende eksamen) vil du bli en tryggere brennevinsmaker og lære hvordan du bruker globalt anerkjente metoder når du smaker. Du vil lære å analysere og kjenne igjen utseende, aroma, smak og kvalitetsnivå for en rekke ulike stiler, fra skotsk, amerikansk og japansk whisky til typer agavebrennevin og hetviner.

Etter endt kurs vil du kunne identifisere hvordan viktige råvarer og produksjonsmetoder påvirker stilen og kvaliteten på noen av verdens viktigste typer likører og brennevin. Du vil føle deg trygg på å gi veiledning for bruk og servering av brennevin, og kunne gi profesjonelle anbefalinger både privat og dersom du jobber i serveringsbransjen. Og på toppen av det hele vil du få sertifiseringen WSET Level 2 Award in Spirits.

Kurset tar for seg:

- Produksjonsmetoder og deres påvirkning på stil og kvalitet.
- Hovedegenskapene til de viktigste typene brennevin og forståelse av deres etiketter.
- Veiledet smaking av verdens mest anerkjente brenneviner og hetviner (20-25 smaksprøver).
- Hvordan man smaker og beskriver brennevin med metoden WSET Level 2 Systematic Approach to Tasting Spirits® (SAT).

Tidspunkt:
Mandag 17. oktober
Tirsdag 18. oktober
Mandag 24. oktober
Klokken 9.00-17.00 alle dager

Felice Capasso
Felice Capasso, WSET Spirits Educator


Sesto Senso Spirits Academy

Sesto Senso Spirits Academy er et senter for brennevinsutdanning anbefalt av WSET (Wine and Spirits Education Trust) og gir topputdanning til både private og profesjonelle.
Sesto Senso er grunnlagt av Felice Capasso, WSET Spirits Educator og tidligere bartender med mangeårig erfaring fra både ulike barer og som Global Brand Ambassador, Director of Education og Brand Consultant for anerkjente brennevinsprodusenter.

SestoSensoTestimonials.png [1.52 MB]

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil
Annonse

Aase hjelper deg: Få polets beste kjøp sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke, for hjelpen er nær: Bestill vår sms-tjeneste og du får tilsendt to ukentlige tips om viner som allerede står i polhyllene.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering
+
Tester

Test av beaujolais nouveau 2025: Årets nye vin smaker nok best to uker etter lansering

Hvis du har planlagt å smake på den allerede på slippdagen som er 20. november, ikke server den for kald. 2025 er en årgang med tanniner og en viss robusthet.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her