Oyster Martini
Andrés Leon, barsjef på Operakällarens cocktailbar Verandan, Stockholm

Oyster Martini

En østers i drinken? Det smaker faktisk riktig godt. Sjelden har vel en drink vært mer sensuell enn denne. Det er bare to ingredienser som skal til, så er du i mål.

Ingredienser
5 cl Smirnoff Black Label (premium vodka)
1 østers
Is

Fremgangsmåte

Åpne østersen og løsne kjøttet fra skallet, pass på at østerssaften ikke renner ut.

Ha godt med is i et røreglass, ha i vodkaen og saften fra østersen. Rør godt rundt og sil over i et stort, godt avkjølt cocktailglass.

Dersom østersskallet er rent kan du legge østersen i skallet og ha alt oppi cocktailglasset, hvis ikke bruker du kun østerskjøttet.

Smaken til denne premiumvodkaen harmonerer perfekt med den salte egensmaken til østersen.

Inspirasjonen til denne drinken hentet Andrés Leon fra den franske riviera der sjømat er en del av livsstilen.

Sendt inn av Andrés Leon, barsjef på Operakällarens cocktailbar Verandan, Stockholm

Forsiden akkurat nå
Når ovnsbakt laksefilet med sitron og rosmarin får følge av hjemmelaget sorbet, er det duket for fest
Dagens rett

Når ovnsbakt laksefilet med sitron og rosmarin får følge av hjemmelaget sorbet, er det duket for fest

I dag er det laks som står på menyen, og den følges av en deilig fransk rosevin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

17. mai-frokost? Plukk noen syrinklaser og bruk dem til denne drinken
Ukens drink
Syrin Mimosa

17. mai-frokost? Plukk noen syrinklaser og bruk dem til denne drinken

Den gir akkurat den sommerfølelsen du ønsker nå i mai. Syrinblomster, skikkelig god eplemost samt knusktørr musserende sørger også for feststemningen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

16 år gammel champagne fra den fantastiske 2008-årgangen på et pol nær deg
+
Godbiter i pollisten

16 år gammel champagne fra den fantastiske 2008-årgangen på et pol nær deg

Det er en sjelden godbit som venter den som setter pris på champagnens fascinerende univers av tertiæraromaer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skal du ha noen riktig lekre bobler, finner du denne på 134 pol
+
Ukens vin

Skal du ha noen riktig lekre bobler, finner du denne på 134 pol

Denne Franciacorta-klassikeren er oppgradert av selveste Richard Geoffroy, kjellermester for Dom Pérignon gjennom 28 år. Som også utfordrer sake-tradisjonen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dagen derpå blir bedre med dette i magen
Dagens rett
Kentucky Hot Brown Sandwich

Dagen derpå blir bedre med dette i magen

Dessuten får du brukt opp rester fra 17. mai-feiringen. Her er det bare å lesse på, i dag er "mer er mer" som gjelder.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Slik lager du virkelig luksus på tallerkenen
Dagens rett
Pannestekt piggvar med hvit asparges

Slik lager du virkelig luksus på tallerkenen

Et lekkert fiskemåltid står på helgemenyen. Piggvar er en ytterst smakfull fisk, og den hvite aspargesen topper luksusen.

Les hele saken