Disse bollene er godt krydret, men servert med en avkjølende yoghurtdressing smaker de godt. En kjøttfri versjon, lager du bollene med moste kikerter i stedet.
Disse bollene er godt krydret, men servert med en avkjølende yoghurtdressing smaker de godt. En kjøttfri versjon, lager du bollene med moste kikerter i stedet.
Tandoori murgh er en av Nord-Indias mest populære retter, og med god grunn. Den yoghurtmarinerte kyllingen er kokt over varmt kull i en spesiell leirovn som heter en tandoor. Men du kan selvfølgelig bruke en stekepanne.
Krydderskanke eller lammeskanke etter denne oppskriften gir my smak som du garantert vil sette pris på.
Kylling blir enda bedre når friskhet kommer med i tilberedningen. Denne appelsinfylte kyllingen er ikke noe unntak. Følg oppskriften så får du smake det.
I USA er denne retten kjent som Western Beef and Rice Casserole - derav navnet cowboygryte på norsk.
Denne retten får sin gode smak fra solmodne tomater, god basmatiris samt selvsagt alle de gode og velkjent krydderne. Løkfrø er kanskje ikke noe du har i krydderhylla, men er lett å få tak i.
Denne retten kommer fra India hvor den heter Kolhapuri Rassa. Kolhapur er en by ikke langt fra Bombay, kjent for knallsterk chili og chilipulver.
Denne retten kommer fra Maharashtra på Indias vestkyst, nord for Goa. Den er vanlig på landet, sammen med roti. Ofte bruker man ferske auberginer rett fra planten og tilbereder maten mens gjestene venter.
Her får du en herlig indisk rett med mase smak. Hvor sterkt du vil ha den avhenger av blant annet hvor mye chili du tilsetter.
Disse kjøttbollene smaker virkelig av India. Når de får følge av krydder og en deilig fløtesaus så får du stempel som stjernekokk.
Dette er en klassiker fra Hyderbad som er hovedstaden i deltaten Andhra Pradesh, vest i India.