Dagens rett

Strutseving med pasta og reker

Gi skalldyrpastaen en ekstraordinær vri i dag

Gi skalldyrpastaen en ekstraordinær vri i dag

Strutseving plukker du ute i naturen akkurat nå, en helt gratis og ikke minst utrolig god grønnsak. Pysene erstatter den med importert grønn asparges.
Aase E. Jacobsen
25 Mai 2021 - 00:00

Det er helt greit om du vegrer deg for å plukke med deg en delikatesse fra naturen, for da blir det mer på oss andre. Dessuten kan overbeskatning raskt føre til at veksten blir borte. Så er du så heldig å komme over disse finurlige skuddene, ikke plukk med deg alt. Ellers blir det ikke noe igjen til neste år. Eller den som kommer etter deg. Sharing is caring som det heter på godt norsk. 

iStock-1226559472.jpg [578.94 KB]Bare for å ha sagt det med en gang strutseving er ikke det samme som ormegress, men ligner. En stor og viktig forskjell er at strutseving ikke har svarte sporhus på baksiden av bladene. Så studer dem nøye før du putter dem i kjelen. Ormegress er giftig, så det er lurt å gjøre forarbeidet.

Bruk appen Sanke, for å finne ut hvor du kan plukke strutseving

Plukker du mer enn du trenger, holder de seg fint i kjøleskapet, enten friske eller forvellet. De kan selvsagt fryses eller syltes. 

Sjekk ut disse oppskriftene på sylting av grønt

Denne og mange andre oppskrifter kan du legge inn i din egen oppskriftsamling - les mer her

Strutseving med pasta og reker

Strutseving med pasta og reker

Fremgangsmåte

Strutseving:
Kok i (lettsaltet) vann i 7-8 minutter. Ha i et dørslag og skyll i iskaldt vann. La dryppe godt av. Like før servering stekes strutsevingene i smør/olje i et par minutter, dypp over soyasaus og chiliflak.

Pasta:
Kok pasta al dente eller følg bruksanvisningen på pakken. Ha pastaen i en varm bolle og vend inn smøret, hold varm fram til servering. 

Skrell rekene - kok eller stek dem om du bruke scampi (som på bildet). Da kan du gjøre det i samme panne som du tilberedte strutsevingene. 

Bland reker og strutsevinger inn i pastaen. Smak til med salt og pepper og sitronsaft. 

Bruk appen Sanke, for å finne ut hvor du kan plukke strutseving

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Vurder oppskriften

Drikke som passer til denne oppskriften

Få unike vintips sendt rett til din mobil
Annonse
Vintips

Få unike vintips sendt rett til din mobil

Du står på polet og vet ikke hva du skal velge. Fortvil ikke – for hjelpen er nær: Bestill vår SMS-tjeneste og du får 2 ukentlige vintips.

Les hele saken

Artikler detail - section 11

Klippfisk kan også grilles
Dagens rett
Grillspyd med klippfisk, reker og kamskjell

Klippfisk kan også grilles

Godt utvannet klippfisk gir grillspydene ekstra karakter. Prøv denne oppskriften neste gang du fyrer opp grillen.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett

En syrlig og krydret drink er som skapt for midtsommer
Ukens drink
Akevitt Sour

En syrlig og krydret drink er som skapt for midtsommer

Akevitt er veldig godt som basis for en sour - her i en sommerlig versjon som kan lages med eller uten skum.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Dagens rett 2

Dagens dessert smaker av sommer og litt til
Ukens kake
Lettlaget sommerdessert

Dagens dessert smaker av sommer og litt til

Sjokolademousse, jordbær og lemoncurd med sprø knuste kjeks er det som trengs for maksimal dessertglede.

Les hele saken

Artikler detail - section 11 Ukens vin

Ja visst kan du nyte høstviner om sommeren
Godbiter i pollisten

Ja visst kan du nyte høstviner om sommeren

Rosso di Montalcino er løsningen, og denne produsenten byr på noe av det beste i denne kategorien.

Les hele saken
Forsiden akkurat nå
Klippfisk kan også grilles
Dagens rett
Grillspyd med klippfisk, reker og kamskjell

Klippfisk kan også grilles

Godt utvannet klippfisk gir grillspydene ekstra karakter. Prøv denne oppskriften neste gang du fyrer opp grillen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Imponer gjestene med denne vidunderlige ceviche-oppskriften
Dagens rett
Ceviche Chifero

Imponer gjestene med denne vidunderlige ceviche-oppskriften

Denne oppskriften ser kanskje komplisert ut, men er egentlig ganske så enkel. Lager du den klassiske tigermelken kvelden før, har du i tillegg en meget sofistikert middag på under 15 minutter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Gyros er grekernes svar på rullekebab og  er det perfekte tilskuddet til helgekosen
Dagens rett
Gresk gyros

Gyros er grekernes svar på rullekebab og  er det perfekte tilskuddet til helgekosen

Om du har tenkt til å ta frem grillen denne helgen eller kose deg innendørs ,er gyros fredags-middagen du har lengtet etter.

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Dette er den eneste oppskriften du trenger på cæsarsalat
Dagens rett
Klassisk Cæsarsalat

Dette er den eneste oppskriften du trenger på cæsarsalat

Cæsarsalat er kanskje verdens mest berømte salat, og det med god grunn.  Dette er beskjedenhet i all sin prakt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Om du ikke tør å plukke ingrediensene selv, kan du bruke grønnkål fra butikken
Dagens rett
Zrazy fylt med russekål – fylte ukrainske potetboller

Om du ikke tør å plukke ingrediensene selv, kan du bruke grønnkål fra butikken

I disse potetbollene er det nemlig en av de mest forhatte "ugress"-sortene som inngår. Russekål kan du med god samvittighet plukke.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her