Bak den solgule blanke fasaden skjuler det seg mange spennende smaker. Og kanskje uvante, for sitron, koks, honning og ingefær er ikke det du vanligvis finner i en festkake. Men konditor Lotte Arnesen Hogefeld på Nedre Foss Gård i Oslo som har bakt denne kaken for oss, har latt seg inspirere av både den harde vinteren vi har bak oss og all den gode solvarmen vi har foran oss.
Selvfølge kan du prøve deg på en liten sang mens du baker denne kaken. Best resultat får du nok hvis du konsentrer deg om bakingen.
Hyse er en nydelig fisk som vi burde spise mer av. I hvert fall bør du slå til hver gang du kommer over den i fiskedisken. Den er på samme måte som torsk veldig lett å bruke i kjøkkenet, og denne smaksintense paprikarøren gjør susen. Om du ønsker mer trøkk, kan du bruke sterk paprika i tillegg. I pulverform eller som ajvar fra glass.
Denne sirupen kan brukes i drinker i stedet for sukkerlake og når du vil ha litt ekstra smak. Prøv den også i desserter.
Med rask eplekompott og sitronkrem er denne pannekakedesserten gjennomførbar også midt i uka. Om pannekaker og krem høres mektig ut, vil du bli overrasket over hvor frisk denne desserten er.
Denne kaken er en herlig dessert. Du kan selvfølgelig også bruke den til kaffen. Med bringebær og frisk mynte garanterer vi at den vil falle i smak hos alle rundt bordet.
Denne kringlen fylt med godsaker som marsipan, pistasjenøtter og bringebær er helt uimotståelig. Perfekt til morsdag eller farsdag, bursdager eller skoleavslutninger.
Vaniljerull med pasjonsfruktcurd er rett og slett en rullekake som står på høykant fylt med deilige kremer. Topp til alle typer fest.
Blondies er brownies uten kakao eller mørk sjokolade. I denne oppskriften er det også brukt epler og mandelmel, noe som dessuten gjør den glutenfri.
Waldorfsalat med bygg smaker bedre og metter lenger enn vanlig waldorfsalat. Passer veldig godt til kalkun eller skinkestek.
Den storslagne festkaken signert konditor Sverre Sætre, kan lages flere dager i forveien og fryses frem til den skal spises.
Byggrynskrem med rød saus smaker fantastisk, og er et godt alternativ til riskrem som juledessert. Byggryn vendt i pisket krem serveres med jordbærsaus.