Sjokoladetrio
Foto: Julie H. Amundsen

Sjokoladetrio

Det er lett å miste motet av den lange ingredienslisten med de pinlig nøyaktige målene, men ifølge Lotte Arnesen Hogefeld, konditor på Nedre Foss Gård, er det eneste veien til et vellykket resultat.

Fremgangsmåte

  1. Sjokoladebunn:
    Smelt sammen sukker og smør. Pisk eggedosis av sukker og egg. Vend sammen. Stek på 180 grader i 10-15 minutter. Avkjøl.
  2. Tips:
    Det er veldig godt med hakkede nøtter i bunnen.
  3. Mørk sjokolademousse:
    Pisk løs krem. Smelt sammen fløte og sjokolade. Pisk eggedosis av plommer og sukker. Rør inn sjokoladen i eggedosisen, vend inn krem.
  4. Fyll i forma med sjokoladebunn nederst. Frys.
  5. Melkesjokolademousse:
    Kok opp melk. Klem vannet av gelatinen og smelt i melken. Smelt sjokoladen i melkeblandingen. Avkjøl til 32 grader og vend inn krem. Hell i formen over den mørke sjokolademoussen. Frys igjen.
  6. Hvit sjokolademousse:
    Varm fløte, eggeplommer, vaniljefrø fra stangen og sukker under kraftig omrøring til det når 84 grader, sil. Smelt gelatinen og sjokoladen i blandinga. Avkjøl til ca 32 grader. Vend inn krem. Hell i formen.
  7. Mørk sjokoladeglasur:
    Kok opp melk og glukose. Smelt gelatin og deretter sjokolade i melken. Rør til blank.
  8. Melkesjokoladeglasur: 
    Kok opp melk og glukose. Smelt gelatin og deretter sjokolade i melken. Rør til blank.
  9. Hvit sjokoladeglasur:
    Kok opp vann, glukose, sukker, og fløte. Smelt gelatinen i blandingen og deretter sjokoladen. Kjør sammen med stavmikser og tilsett titandioksid til du synes den er passe hvit. Kan lages uten, men da blir den veldig gul i fargen.
  10. Tips:
    Titandioksid kan kjøpes på Cacas eller Panduro.
  11. Glasering:
    Ta kaken ut av formen i fryst tilstand. La den tine til du klarer å kutte den. Bruk varm kniv og del kaken i 3 like store deler. Jevn ut kantene og frys inn igjen. Glaser en del av gangen. Sett på rist over er bolle eller ett brett (bollen skal fange opp glasur som renner av kaken). Hell glasur over kakedelen til den er helt dekket. Vent til det har sluttet å dryppe fra kaken og glasuren har begynt å sette seg litt, løft over på fat. Gjenta prosessen på de andre to delene.

Tips:
Glasur som er til overs kan fylles i frysepose og fryses inn til neste gang du skal bake.

Her finner du mange oppskrifter til deilige sjokoladekaker

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev 

Sendt inn av Lotte Arnesen Hogefeld, konditor, Nedre Foss Gård

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Når kylling lages på denne måten blir den både saftig og velsmakende
Dagens rett

Når kylling lages på denne måten blir den både saftig og velsmakende

Helstekt kylling fylt med løkstuffing som her og piffet opp med rosmarin, blir både saftig og velsmakende og metter mange.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en feststemt fiskerett som aldri slår feil
Dagens rett
Kveite med olivenoljesaus, saltkokte småpoteter og gulrotpuré

By på en feststemt fiskerett som aldri slår feil

Kveite er kanskje den flotteste fiskesorten du kan ønske deg på kjøkkenet. Bare prøv denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Når asparges er for dyrt, går du for selvplukket strutseving - helt gratis

Strutsevingen ble veldig raskt klar til å høstes. Akkurat nå plukker du den ute i naturen, en helt gratis og ikke minst utrolig god grønnsak. Og en perfekt erstatning for dyr importert grønn asparges.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Nå er det dokumentert: Norge har noen av de rimeligste luksusmenyene

Norge inntar 10. plassen over de dyreste Michelin-menyene – langt bak våre naboland – i en oversikt utviklet av Chef’s Pencil. Det er noe som bør utnyttes til bransjens fordel.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slike grillspyd med reker og grønnsaker er et måltid i seg selv
Dagens rett

Slike grillspyd med reker og grønnsaker er et måltid i seg selv

Om grilling står på agendaen i helgen, prøv disse spydene. De er supre som forrett til den store grillfesten eller som egen rett til kveldskosen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du en forsmak på årets største mediesirkus - samt vår og sommer i en og samme slurk
Ukens drink

Her får du en forsmak på årets største mediesirkus - samt vår og sommer i en og samme slurk

Den kremete og friske fruktige smaken som forbindes med klassikeren Cover Club, forsterkes ytterligere med denne rosa ginen - som er påtenkt et minst like mye omtalt evenement senere i år.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her