Appelsin- og sennepsglasert ytrefilet av svin
Foto: Inkognito

Appelsin- og sennepsglasert ytrefilet av svin

Denne retten med mørt svinekjøtt får smak av rødbeter, sennep og appelsin.

Fremgangsmåte

Ha salt og pepper på kjøttet. Brun på alle sider i en panne med olje. Stek videre i ovn på 160 grader i 10-12 min.

Kok saft av appelsiner til sirupskonsistens. Visp inn sennep. Pensle ytrefileten med blandingen før den skjæres opp.

Skrell rødbeter og kutt i biter. Kok bitene helt møre i appelsin- og sitronsaft, med anis og kanel i. Ta ut krydderne og kjør alt sammen med smør i en blender til en suppe. Smak til med salt.

Vask og skrell skorsonnerøtter. Del dem i to og kok møre sammen med rødbeter.

Del brokkoli i buketter. Kok helt møre i lettsaltet vann. Sil av vannet og kjør til puré med crème fraîche. Smak til med salt.

Fyll piementosene med brokkolipuré. Varm 5 min i ovn på 180 grader rett før servering.

Fordel suppen på fire skåler. Del kjøttet i biter og anrett i suppen med piementos. Legg i skorsonnerot og servér straks.

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Inkognito

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte
+
Godbiter i pollisten

Madeira på en helt annen og like fullt unik måte

Tørr bordvin fra Madeira vekker stadig større interesse – og denne er et strålende bevis på hva øya langt ute i havet kan by på.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Knallkjøp fra Bordeaux' østside
+
Ukens vin

Knallkjøp fra Bordeaux' østside

5 år gammel bordeaux til 189,90 kroner som også smaker veldig godt er ikke hverdagskost. Spesielt ikke når den kommer fra en slik familiehistorie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Skap fargeglede rundt middagsbordet
Dagens rett

Skap fargeglede rundt middagsbordet

En fargesterk gulrotsuppe med linser og lett chilibitt frisker opp en mørk høstdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling
+

Spesialpol brennevin: Lek med røyk og fat gir imponerende uttelling

Det er en overvekt av whisky - med ulik grad av røyk og fatkombinasjoner blant nyhetene i spesialpolet - og det er vel det folk vil ha. I hvert fall nå som det nærmer seg jul.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her