Asiatiske blåskjell
Apéritif

Asiatiske blåskjell

Blåskjell er aller best i vintermånedene. Med deilig asiatiske smaker varmer denne retten garantert opp vintermørket.

Fremgangsmåte

Plasser blåskjellene i kummen og fyll opp med iskaldt vann. Fjern "skjegget" (om det er noe) som stikker ut mellom skjellene og  skrubb vekk rur om nødvendig. Kast skjell som flyter eller er knust. Ha rensede skjell i en bolle og sett til siden.

Surr sjalottløk sammen med smøret i en stor kjele (som du har lokk til)  på middels varme til den er gjennomsiktig. Tilsett red curry paste og stek videre i 2-3 minutter. Skru opp varmen, tilsett hvitvin og la fordampe, ca 2 minutter. Tilsett så  kokoskremen, sukker og fiskesaus. La koke opp og tilsett blåskjellene. Kok under lokk i ca 5 minutter til blåskjellene har åpnet seg.  Rist gjerne på kjelen et par ganger, så skjellene flytter på seg. Kast alle skjell som ikke har åpnet seg.

Strø over med fersk koriander og server med limebåter og varm ciabatta

Tips:
Sett kokosmelken i kjøleskapet kvelden før for å lettere separere kokokoskremen fra kokosvannet. 

Se alt du kan lage med blåskjell

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Bak en litt annen vri på lussekattene i år
Ukens kake
Safranboller med kokos

Bak en litt annen vri på lussekattene i år

Boller med smak av safran fylt med kokos er så godt at de overgår de fleste lussekatter, og kan bakes når som helst på året.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

28 år gammel cabernet i magnum som holder mange år til
+
Godbiter i pollisten

28 år gammel cabernet i magnum som holder mange år til

Den kommer fra et sted få tror lager så holdbare viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en skikkelig Lucia-fest
Julemat
Oppskrift lussekatt

Lag en skikkelig Lucia-fest

Her er historien om Santa Lucia og oppskriftene på lussekatter og tilhørende drikke, og et utvalg andre safransmakende søtsaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?
Guide

Røykt eller urøykt pinnekjøtt?

Det er det store spørsmålet for pinnekjøttentusiastene - og dem blir det stadig flere av.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ta en sniktest av juleskinka med dette tilbehøret
Dagens rett

Ta en sniktest av juleskinka med dette tilbehøret

For mange hører skinke til på julemenyen, både den klassiske og den røykte. Den siste er i sentrum for denne oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp
+
Ukens vin

7 år gammel crémant til 209,90 er et kupp

Den har ligget nesten like lenge på bunnfallet i flasken og har derfor sugd til seg mye karakter og ikke minst veldig fine små bobler.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her