Bagett med biff og chimichurri
Foto: Matprat/Mari Svenningsen

Bagett med biff og chimichurri

En bagett med biff er deilig. Legger du til chimichurri, et klassisk tilbehør til argentinske grillretter, blir det skikkelig fart på smaksløkene. Her får du hele oppskriften.

Fremgangsmåte

  1. Pensle biffer med olje og krydre med salt og pepper.
  2. Grill biffene på middels sterk varme i 2-3 minutter på hver side.
  3. Når kjøttsaften begynner å piple på oversiden kan du snu biffene, og steke dem videre til rosa kjøttsaft pipler frem.
  4. La kjøttet hvile noen minutter før du skjærer det opp i tynne skiver.
  5. Del opp bagetter. Smør på kremost og ha på tomat, biffkjøtt og chimichurrisausen.
  6. Chimichurrisaus:
    Ha urter, hvitløk, salt og pepper i en foodprosessor.
  7. Tilsett rødvinseddik, sitronsaft og olje i en tynn stråle under kjøring.
  8. Sausen er ferdig når alt er pent blandet.
  9. Sett den til siden og la smakene marinere seg.
  10. Serveres romtemperert. Kan holde seg i kjøleskapet.
  11. Lag gjerne sausen en stund i forveien slik at smakene får satt seg, da blir den ekstra god.

Her kan du forsyne deg av veldig mange oppskrifter på sandwich

Bli abonnent på aperitif +  og oppnå store fordeler samtidig som rabatter på alle våre kurs

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?
+
Godbiter i pollisten

En flaske liebfraumilch til nesten samme pris som for en treliter?

Ja, det er et dristig påfunn som fortjener oppmerksomhet fordi kvaliteten er av en annen verden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol
+
Ukens vin

Smakskraft behøver ikke bety høy alkohol

Med 12 prosent er denne rødvinen beviset at også varmklima-vinområder kan lage en vin med både kraft og friskhet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen
+
Godbiter i pollisten

Beste langhe nebbiolo, like bra som barolo, til halve prisen

Når du ikke har råd til barolo eller ikke orker å vente til den blir drikkeklar, er dette et veldig godt alternativ – signert en av de beste.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris
+
Ukens vin

37 år gammel hvitvin til uvirkelig pris

Eller en 16 år gammel merlot til samme pris – begge kommer med en spesiell historie.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

7 spanske viner til en fristende 5-retters meny med sesongens beste råvarer
Matkurs og vinkurs
Winedinner 26. februar i Oslo

7 spanske viner til en fristende 5-retters meny med sesongens beste råvarer

Den 26. februar kan du bli med på en unik mat og vinopplevelse. Familia Zabala Martinez henter frem 7 deilige viner og Klosteret disker opp med en 5-retters meny.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

La deg inspirere til å bli lefsebaker
Guide

La deg inspirere til å bli lefsebaker

Du trenger bare en steketakke og disse oppskriftene for å komme i gang.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her