Bakt ostekake med jordbær- og pernodsaus
Foto: Paul Paiewonsky

Bakt ostekake med jordbær- og pernodsaus

Ikke nok med at ostekaken er bakt og serveres med jordbær- og pernodsaus, den har også en ekstra ostetopping.

Fremgangsmåte

  1. Bunn:
  2. Knus havrekjeks som du blander med sukker, smeltet smør og kanel. Denne blandingen varmes opp i en stekepanne og fordeles i bunnen av en springform (24 cm). Bruk gjerne bakepapir i bunnen, da er det enklere å få kaken løs fra formen. Bunnen bør være 0,5 cm høy.
  3. Ostemasse:
  4. Bruk en kjøkkenmaskin og kjør sammen osten og rømmen til en glatt krem. Skrap ut frøene fra vaniljestangen og tilsett dem sammen med egg, sukker, saft og skall fra sitron i ostekremen. Kjøres til alt er godt blandet og helles i springformen over kjeksbunn. Stekes med varmluft ved 120 grader i 45‒50 minutter. Når kaken er ferdig, fordeles toppingen over og kaken settes til avkjøling.
  5. Topping:
  6. Bruk en kjøkkenmaskin og kjør sammen osten, crème fraîche og melis til en glatt krem.

Server ostekaken med en jordbær og pernodsaus

Tips 1:
Kaken tåler fint å stå fem dager i kjøleskap. En frisk bærsaus får du ved å kjøre fryste bær til mos i en kjøkkenmaskin.
Tips 2:
Rabarbrakompott med friske jordbær smaker også fortreffelig.

Sendt inn av Kulinarisk Akademi kokeboken kokeboka Saus & Kraft fra 2014

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund
+
Godbiter i pollisten

Det er fortsatt mulig å få solid chardonnayvaluta fra Burgund

Denne produsenten lager vinene etter alle kunstens regler, og det kjennes på smaken.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene
+
Ukens vin

Nordmenn elsker gresk (hvit)vin, prøv disse nyhetene

Gjør en gresk vri på 1. mai-helgen i år, fr den ene kan du plukke med deg allerede i dag i de fleste polutsalg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Møt Englands fremste stjernevinmaker som kan mer enn musserende vin
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 4

To supre viner i basis fra denne superkvinnen
+
Ukens vin

To supre viner i basis fra denne superkvinnen

Julia Kemper har satt ettertrykkelig spor etter seg i basishylla med stadig nye viner i klassen klar adresse og veldig god valuta for pengene.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig
Dagens rett
Sitronmarinert kyllingfilet med vårgrønnsaker og saltkokte poteter

Gjør kyllingmiddagen ekstra frisk og vårlig

Denne oppskriften på sitronmarinert kylling passer både når du har liten eller god tid. Sitron er en effektiv smaksforsterker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet
Dagens rett

Med helstekt kylling blir det alltid god stemning rundt bordet

Helstekt kylling er en skikkelig festrett, og sausen lager seg nesten helt selv under stekingen.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her