Basilikumposjert torsk
Foto: iuliia_n

Basilikumposjert torsk

Torsk får ekstra god smak når den tilberedes på denne måten med basilikum, god olje og eddik.

Fremgangsmåte

  1. Salt og pepre fisken på begge sider.
  2.  Lag en vinaigrette av hvitvinseddiken og oljen, ca. 1 del eddik og 3 deler olje.
  3. Legg fisken på plastfolie og hell over litt av vinaigretten og gni det utover fiskestykket sammen med salt og pepper.
  4. Legg deretter et lag med friske basilikumblader på toppen og pakk inn fisken i plastfolien.
  5.  Kok opp en kjele med vann og posjer fisken. 

Tips:
Passer godt sammen med f.eks blomkålpure, ovnsbakte poteter og litt tomater (som soltørka tomater) og til saus kan det være godt med en beurre blanc eller hollandaisesaus.

Tom for torskeideer? Her er de beste oppskriftene

Sendt inn av Magne Nordlien

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin
+
Godbiter i pollisten

Her får du et nytt syn (og smak) på chilensk vin

Gjennom gamle og upodete vinstokker, økologisk dyrking og forsiktig vinmaking skaper De Martino et nytt og spennende møte med chilensk vin.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Old-school rødvinskupp fra Portugal
+
Ukens vin

Old-school rødvinskupp fra Portugal

149,90 er utrolig billig for denne økologiske vinen som representerer en solid tradisjon fra det indre av det portugisiske høyland.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer
+
Godbiter i pollisten

Slike chenin blancer tar alle matmessige utfordringer

Savennières er en av vinverdenens skjulte perler som også lagrer veldig godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser
+
Ukens vin

Gresk hvitvin er i vinden – til topp priser

Og disse utgavene fungerer like godt hjemme en høstkveld som i Hellas om sommeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær mer om rødvin
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo

Lær mer om rødvin

Vil du lære mer om rødvin? Ta med deg en venn eller kom alene og få en god innføring og 8 viner i glasset. Kurset passer for alle uansett forkunnskap.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Matprisen 2025: Årets kjøkken er Mortens Kro

Mortens Kro på Gjelleråsen utenfor Oslo har som motto «der maten er go’» - det overbeviste juryen i Matprisen 2025.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her