Belgiske vafler med eplekrem, salt karamellsaus, banan og valnøtter
Aperitif

Belgiske vafler med eplekrem, salt karamellsaus, banan og valnøtter

Belgiske vafler er perfekt basis for en dessert eller et søtt mellommåltid.

Fremgangsmåte

  1. Vafler:
    Smelt smøret og tilsett melk og vann. Det skal holde 37 grader. Pisk inn tørrgjæren. 
  2. Skill eggene, og ha eggeplommene i blandingen vekselvis med salt og hvetemel. Rør til jevn vaffelrøre. 
  3. Pisk eggehvitene stive i en rengjort og tørr bolle. Vend dem forsiktig inn i vaffelrøren og la hvile i ca. 20 minutter.

    Stek vaflene i vaffeljern. Har du ikke spesialjern for belgiske vafler, kan du bruke vanlig vaffeljern.
  4. Salt karamellsaus:
    Ha alle ingrediensene til karamellsausen, unntatt kremfløten, i en liten gryte. Varm opp på svak varme, og rør av og til inntil alt har løst seg opp.
    Øk varmen, og tilsett fløten når det begynner å boble. Kok i 2–3 minutter, ta gryten av varmen og tilsett flaksalt.
  5. Eplekrem:
    Pisk kremfløte stiv. Vend inn kesam og rør inn eplemosen. 
  6. Servering:
    Legg vafler med eplekrem og bananskiver mellom. Topp med bananskiver og hakkede nøtter. Drypp karamellsausen over.

Prøv gjerne denne oppskriften på belgiske vafler

Flere oppskrifter med vafler du må prøve

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Aperitif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta
Dagens rett

Gi en spansk touch på mandagens middag med denne kikert- og skinkegryta

En rik og smakfull, men lettlaget gryterett - den slags oppskrifter er gull verdt i en travel hverdag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett
Dagens rett

Å sylte kveite er en super måte å servere fisken som forrett

Kveite er en fet fisk som det passer godt å koke i en syrlig lake. Fisken får god smak og virker ikke så fet. Det blir derfor en perfekt start på måltidet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra
Dagens rett

Ønsk sommeren velkommen med denne kombinasjonen av fisk og rabarbra

I denne oppskriften kan du bruke enten makrell eller småørret. Begge smaker sommerlig med dette tilbehøret.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft
Ukens drink

Lag en djevelsk god kombinasjon av tequila og solbærsaft

Du har kanskje ikke prøvd å blande tequila og solbær før? Vi kan love at det smaker djevelsk godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her