Beruset høstcharlotte

Fremgangsmåte

Rullekake:
Pisk eggedosis av egg og sukker, sikt i mel og bakepulver.
 
Hell smeten over på bakeduk/-papir og glatt den godt ut. Bakes ved 250 grader i ca 5 minutter. Hvelv sukkerbrødet på sukkerstrødd papir, avkjøles under langpanna evt vått håndkle.
 
Smør på 2-3 dl plommesyltetøy, strø med demerarasukker, rull sammen.
 
Fromasj:
Legg 5 ark gelatin i bløt 5 min, tøm av vannet.
 
Pisk fløte, sukker og vaniljesukker til en glatt krem. Pisk eggedosis av egg og sukker.
 
Smelt gelatin over vannbad (eller 20 sek i micro), bland inn litt av eggedosisen i gelatinen, tøm alt tilbake i eggedosisen under jevn pisking. Bland med kremen, 2 dl plommesyltetøy og en god slump sherry.
 
Anrettes:
Kle en bakebolle eller skål med plastfilm, dekk innsiden med skiver av rullekaken. Fyll opp med fromasjmassen, sett kaldt til fromasjen er stiv.
 
Hvelv charlotten over på et fat.
 
Det er viktig at syltetøyet har en "voksen" smak, og ikke blir for søtt. Dette er en enkel, "gammeldags" men utrolig god dessert en sein høstkveld. Ingen forberedelser den dagen gjestene skal komme bortsett fra evt pynting m/krem og frukt. Søte som porsjonskaker også.
 
Deilig etter ost/kjeks eller tapas.

Sendt inn av Marianne F

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra
Dagens rett

Søndagsmiddagen blir ikke bedre enn med det lekreste fra norsk natur - med hjelp av vin utenfra

Reinsdyrfilet, portvinsaus. Hva mer kan du ønske deg? Bortsett fra noe godt i glasset. Oppskrift og drikkeforslag finner du her.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en lekker fiskegryte denne helgen
Dagens rett

By på en lekker fiskegryte denne helgen

Denne oppskriften bruker noe av alt det gode du finner i butikken for tiden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten
+
Godbiter i pollisten

Disk opp med unike hvitviner til den norske sjømaten

Det som gjør dem så spesielle er at de er laget av druer som kunne vært brukt til den letteste sherrystilen, men uten spritforsterkning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm
+
Ukens vin

Denne knusktørre boblevinen har tatt Norge med storm

Med en pris på 189,90 er den blitt en «go-to»-vin for mange på jakt etter noe som både er rimelig og ikke minst godt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne
Dagens rett

Har du medisterpølse, har du det som trengs til en herlig pastarett som denne

Ta for deg av julespesialitetene og lag en superrask hverdagsrett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten
Ukens drink

Jägermeister Orange kan bli den nye favoritten

Appelsinsmaken gjør Jägermeister-en mye fruktigere uten at den umiskjennelige krydderkarakteren er redusert. I denne drinken får den skinne.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her