Beruset høstcharlotte

Fremgangsmåte

Rullekake:
Pisk eggedosis av egg og sukker, sikt i mel og bakepulver.
 
Hell smeten over på bakeduk/-papir og glatt den godt ut. Bakes ved 250 grader i ca 5 minutter. Hvelv sukkerbrødet på sukkerstrødd papir, avkjøles under langpanna evt vått håndkle.
 
Smør på 2-3 dl plommesyltetøy, strø med demerarasukker, rull sammen.
 
Fromasj:
Legg 5 ark gelatin i bløt 5 min, tøm av vannet.
 
Pisk fløte, sukker og vaniljesukker til en glatt krem. Pisk eggedosis av egg og sukker.
 
Smelt gelatin over vannbad (eller 20 sek i micro), bland inn litt av eggedosisen i gelatinen, tøm alt tilbake i eggedosisen under jevn pisking. Bland med kremen, 2 dl plommesyltetøy og en god slump sherry.
 
Anrettes:
Kle en bakebolle eller skål med plastfilm, dekk innsiden med skiver av rullekaken. Fyll opp med fromasjmassen, sett kaldt til fromasjen er stiv.
 
Hvelv charlotten over på et fat.
 
Det er viktig at syltetøyet har en "voksen" smak, og ikke blir for søtt. Dette er en enkel, "gammeldags" men utrolig god dessert en sein høstkveld. Ingen forberedelser den dagen gjestene skal komme bortsett fra evt pynting m/krem og frukt. Søte som porsjonskaker også.
 
Deilig etter ost/kjeks eller tapas.

Sendt inn av Marianne F

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet
Dagens rett

Slik skaper du italienske vibber på middagsbordet

Når du gratinerer fisk, asparges og tomater med mozzarella, får du en smakfull rett med et hint av italiensk sommer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Prøv noe nytt med kongekrabben
Dagens rett
Varm kongekrabbe med hvitløk, soyasaus og vårløk

Prøv noe nytt med kongekrabben

Råmarinert kongekrabbe med asiatiske smaker er en super forrett - eller smårett for to.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Må testes: Spennende britisk nykomling
+
Godbiter i pollisten

Må testes: Spennende britisk nykomling

For hvem kan si nei til lekre bobler, like syrefrisk og mineralsk chardonnay eller en sjarmerende rosevin?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo
+
Ukens vin

Vilt god historisk hvitvinsvaluta fra Alentejo

Denne hvitvinen hamler opp med (nesten) alt av chablis til sjømat og vegetar - og er friskere enn sine nordeuropeiske brødre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på
Dagens rett

Pizza er kanskje den beste måten å servere kjøttboller på

Om du går for 100 prosent hjemmelaget, eller velger halvfabrikata for noen av elementene, er det tid og energi som avgjør.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken
Ukens drink

Er du Lennart-fan, vil du garantert like denne drinken

Til tross for et litt merkelig navn er denne drinken absolutt en du bør prøve. Med den populære pærelikøren Xante og ingen vodka, blir dette en lettere men fortsatt smakfull utgave av Lennart .

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her