Blåskimmelost med druekompott og butterdeigstenger
Foto: Inkognito

Blåskimmelost med druekompott og butterdeigstenger

Ost må du ha til en festmeny eller hvis du skal kose deg. Et forslag er blåskimmelost med druekompott og butterdeigstenger. Her er oppskriften.

Fremgangsmåte

Kjevl ut butterdeig til den er dobbel så stor. Del i 1 cm tynne strimler. Pensle med egg. Strø over chili og paprikapulver. Stek 6 min i ovn på 180 grader.

Kok saba, portvin og sukker til sirupkonsistens. Del druer i to. Ha druer og pinjekjerner i sirupen rett før den serveres.

Server osten romtemperert med lun druekompott og stengene ved siden av.
 
Tips: Saba er en sirup som lages av druemost, og som kan kjøpes i velassorterte forretninger.
 

Flere gode osteretter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Inkognito

5
5/5 etter 24 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen