Blåskjell i safransaus
Godfisk.no

Blåskjell i safransaus

Blåskjell er fastfood og betyr at du får fest midt i uka. Med safran blir middagen enda mer eksklusiv, men fortsatt rimelig.

Antall porsjoner

4

Tilberedning

15 minutter

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Skrubb blåskjellene og kontroller at alle skjellene er lukket. Kast tvilsomme skjell.
  2. Damp blåskjellene i tørr kjele under lokk på sterk varme til de åpner seg, ca. 3-4 minutter. Kast de skjellene som ikke har åpnet seg etter damping.
  3. Ta ut skjellmaten og sil av kraften. Spe på om nødvendig med vann til det utgjør halvparten dl som porsjoner.
  4. Finhakk sjalottløk og surr den blank i smør, men ikke brun.
  5. Spe med blåskjellkraften og tilsett safran.
  6. Hell i fløte og la sausen småkoke så den tykner eller jevne med litt maisennajevner.
  7. Smak til med salt og litt sitronsaft.
  8. Legg blåskjellene i safransausen og gi den et raskt oppkok.

Tips: Server med ris ved siden av.

Se alt du kan lage med blåskjell

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Godfisk.no

4
4/5 etter 17 anmeldelser
Din vurdering:

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Unike sørafrikanere med klassikerstatus
+
Godbiter i pollisten

Unike sørafrikanere med klassikerstatus

Opprinnelsen har ikke det beste renommet, men det er som med hunden og hårene, for selv Robertson kan by på gull i flytende form.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren
+
Ukens vin

Når du ikke er helt klar for å ta farvel med sommeren

Denne hvitvinen er både aromatisk og syrefrisk og med nok fylde til å følge augustmenyen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol
+
Godbiter i pollisten

God burgund finnes også på ditt nærmeste pol

Og det til det som i dag må kalles en svært gunstig pris.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere
+
Ukens vin

Under radaren: gunstig priset chenin signert mestere

Denne nyheten snek seg unna all oppmerksomhet i juli, men noen pol har kjent sin besøkelsestid, og det er fortsatt vin på lager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

I dag lager du hele middagen på grillen
Dagens rett

I dag lager du hele middagen på grillen

Det vil si pestosausen er unntaket. Vi kan love masse smak og det på kort tid.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa
+
Mat og vin i kombinasjon

Mais i sesong og hvitvin fra Spania som sammen drar deg baklengs inn i fuglekassa

Med slike råvarer og flasker er det lett å holde løftet. Bare prøv selv.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her