Rør gjæren ut i lunken melk, ca. 37 grader, og tilsett hvetemel. Rør godt. Skill egget, ha eggeplommen og salt i deigen og rør godt.
La deigen stå til heving i 3-4 timer. Nå skal deigen ha en tyktflytende konsistens. Hvis den er for tykk, kan du tilsette litt melk.
Pisk eggehvite og krem stivt hver for seg. Vend begge deler forsiktig inn i deigen.
Stek runde små pannekaker av røren, 7-8 cm i diameter og omtrent 1 cm tykke, på medium til sterk varme.
Legg blinisene utover et fat eller på tallerkener, og smør en liten teskje rømme på hver. Lag tre varianter; en med fenalår, en med rogn og finhakket rødløk og en med reker. Pynt eventuelt med friske urter og sitron.
Slik skjærer du fenalåret
Klassiske retter til tapas finner du her
Lag ditt eget pålegg med disse velprøvde oppskriftene
By på helnorsk tapas som løfter ethvert koldtbord
Her er rettene du skal lage til tapasbordet
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig