Blondies med stikkelsbærmarmelade
Foto: Dansukker.no/Caroline Tengen

Blondies med stikkelsbærmarmelade

Hjemmelaget stikkelsbærmarmelade får bein å gå på når den fyller disse kakene.

Fremgangsmåte

Stikkelsbærmarmelade:

  1. Lages dagen før. Skyll og rens stikkelsbærene, og kok dem i ca. 3 minutter.
  2. Bland inn syltesukkeret, og kok i ytterligere 10 minutter.
  3. Skum godt og hell over på et varmt, rent glass. Skru på lokket. Oppbevar kjølig.

Blondie-deig:

  1. Sett ovnen på 175 °C.
  2. Smelt smør, og tilsett den hvite sjokoladen.
  3. Rør glatt, og avkjøl.
  4. Visp egg og sukker til luftig eggedosis.
  5. Tilsett sitronsaft og smørblandingen, og rør til en jevn røre.
  6. Vend inn hvetemelet, og rør forsiktig til en jevn røre.

Steking av kaken:

  1. Smør en bakeform på ca. 24 x 30 cm, og hell i røren.
  2. Fordel stikkelsbærmarmeladen forsiktig utover i klatter, og strø over bringebærene. Disse vil synke under steking.
  3. Strø på perlesukker og stek midt i ovnen i 18–20 minutter.
  4. Avkjøl og la deretter stå i kjøleskapet over natten. Skjær i biter, og server.

    Se alt du kan lage med stikkelsbær

    Her får du svært så praktiske kokketips

    Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

    Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

    Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

    Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Dansukker

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Slik blir torsken festfin
Dagens rett
Torsk med tapenade og lune tomater

Slik blir torsken festfin

Følg denne oppskriften, så blir den så smaksrik som torsk kan bli.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet
Dagens rett

Søndagsmiddagen krever litt innsats, men det blir rikelig belønnet

Langtidssteking av kjøtt over lav varme er perfekt for å sikre seg at kjøttet blir mørt og utrolig saftig, bare prøv denne delikate oppskriften.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Bocuse d'Or: Følg Håvard Werkland til pallen

27. januar skal Håvard Werkland (30) og det norske teamet kjempe om pallen i verdens vanskeligste og mest prestisjefylte kokkekonkurranse, Bocuse d’Or i Lyon. Se konkurransen live.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier
Guide
Vin med lite sukker og kalorier

Her er din guide til vin med lite sukker og lite kalorier

Etterspørselen etter viner med lite sukker og alkohol er stor, men ønsker du å gå ned i vekt er mengden like viktig

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Slik piffer du opp fredagsbiffen
Dagens rett
Sesamfrøstekte skinkebiffer med couscous

Slik piffer du opp fredagsbiffen

Det litt nøytrale svinekjøttet gis her smaker som får oss til å drømme om markedene i Nord-Afrika.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol
Ukens drink

Prøv denne kombinasjonen for en leskende og samtidig fyldig drink med moderat alkohol

Noen ganger trenger du bare tre ingredienser for en drink. Selvsagt må de være gode for at sluttresultatet skal bli godt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her