Bløtkake med sviskefyll og tilbehør

Fremgangsmåte

Sukkerbrød:
Pisk egg og sukker til eggedosis. Sikt det tørre i eggedosisen og vend forsiktig inn. Tilsett vann til slutt. Smør en brødform på 1½ liter og hell i røren. Stekes på 175 grader i ca 25 minutter.
Sviskefyll:
Sviskene legges i vann over natten. Tilsett vaniljestang og stjerneanis og kok sviskene i ca 10-15 minutter. Ta ut krydderne. Mos med en stavmikser eller i en blender.
Krem:
Visp kremfløten til luftig krem med sukker og vaniljesukker
Del sukkerbrødet i to og frys den ene delen til senere bruk. Del kakebunnen i tre og dynk bunnene godt med melk. Legg sviskepuré på den første bunnen og deretter pisket krem (kan også blandes). Legg den andre bunnen oppå og gjenta med sviskepuré og krem. Dekk med krem på sidene og på toppen. 
Sitronkrem:
Bland sitronsaft, sukker, eggeplommer og egg i en kasserolle og varm opp nesten til kokepunktet under omrøring. Når det begynner å tykne trekkes kjelen til side, og det tilsettes smør i terninger. Dekk med plastfolie og sett kaldt.
Karamellkrem:
Brun sukkeret til gyllen karamell i kasserolle. Tilsett fløte og glukose, og kok det inn i 2 minutter.
Rør inn smøret. Siles og avkjøles.
Yoghurtsorbet:
Legg gelatinplaten i bløt i kaldt vann. Kok vann, sukker, sitronsaft og finrevet skall av sitron i 10 minutter. Hell vannet fra gelatinen og smelt den i det innkokte sitronvannet. Avkjøl.
Bland inn yoghurten. Kjør blandingen i iskremmaskin. Hvis man ikke har iskremmaskin må det vispes/røres i blandingen med jevne mellomrom under innfrysingen.
Pynt:
Bringebærdrops fra butikken knuses i blender og siktes over bakepapir. Stekes i ovnen på 150 grader i noen minutter til det er smeltet.

Et stykke bløtkake anrettes på tallerken. Dekorer med et tynt flak av smeltet bringebærdrops og litt frisk mynte. Sitronkrem og karamellkrem sprøytes ved siden av. Legg på en kule yoghurtsorbet.

Sendt inn av Opplysningskontoret for meieriprodukter

4
4/5 etter 6 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen