Morellkake
Foto: Christian Brun

Morellkake

Morellkake er en fantastisk bløtkake med kakao, smørkrem, krokan og ferske moreller som passer flott til fest, bursdager eller som kake på koldtbordet.

Fremgangsmåte

Krokan:
Smelt sukkeret lysebrunt i en kjele på middels varme. Finhakk mandlene og rør dem inn sammen med smør. Hell blandingen over på bakepapir, avkjøl og knus fint med en kjevle.

Kakebunn:
Pisk sukker og smør hvitt og luftig. Bland inn ett og ett egg, og visp godt imellom.

Sikt melet og bland med bakepulver og kakao. Visp det tørre vekselvis inn med fløten.

Ha bakepapir i bunnen av en 22 cm rund form og bre røren utover. Stek kakebunnen nederst i ovnen ved 180 °C i ca. 40 minutter.

Fyll:
Fjern steinene i morellene. Kok opp moreller, sukker, vann og likør til bærene er myke. Avkjøl blandingen.

Tips:
Bruk gjerne maraschinolikør som er en blank italiensk kirsebærlikør. 

Smørkrem:
La smøret bli mykt. Pisk smør og melis luftig. Visp sammen eggeplommene, og bland de inn i røren litt etter litt mens du pisker. Ha 3⁄4 av den knuste krokanen i smørkremen. Resten skal brukes til pynt.

Montering:
Del kaken i to. Smør et lag smørkrem på den ene delen og fordel de kokte morellene over.

Legg den andre kake­delen over og smør et tynt lag krem rundt hele kaken. Klem resten av krokanen langs kanten av kaken.

Ha litt smørkrem i en sprøytepose med stjernespiss, og pynt i en sirkel på toppen av kaken. Pynt med utkjernede moreller og noen blader sitronmelisse.

Tips:
Kaken kan endres og varieres med sesongens frukt og bær.

Slik sylter du bær og frukt

Her finner du mange oppskrifter til deilige sjokoladekaker

Her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Joran Tveterås/Brodogkorn.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Seifilet er den rimeligste ingrediensen i fiskedisken, men det betyr ikke at den er kjedelig, bare se her
Dagens rett

Seifilet er den rimeligste ingrediensen i fiskedisken, men det betyr ikke at den er kjedelig, bare se her

Seifilet kan benyttes til mange ulike fiskeretter. I dagens forslag er det karri som er med på å smaksette seimåltidet, en kombinasjon som er svært vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt
Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt

Bruker du skiver av lammelår, får du en usedvanlig smakfull gryterett som ikke krever mer enn noen strakser av forberedelser.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her