Kremkake med kirsebær og mascarpone
Foto: Brodogkorn/Nadin Martinuzzi

Kremkake med kirsebær og mascarpone

Dette er en nydelig kremkake med smak av kirsebær, mascarpone og mørk sjokolade. Vaniljefrø og revet sitronskall i sukkerbrødene gjør kakebunnen ekstra god.

Fremgangsmåte

Sukkerbrød:
Pisk egg og sukker til luftig eggedosis, ca. 10 min i kjøkkenmaskin. Sikt i mel og bakepulver og vend forsiktig inn. Tilsett vaniljefrø og finrevet sitronskall. Rør forsiktig om.

Fordel røren i to 20 cm kakeformer med bakepapir i bunnen. Ikke smør sidene av formen. Stek ved 180°C i omtrent 40 min. Bruk kakenål for å sjekke om bunnene er ferdig stekt. Avkjøl kakebunnene i formen opp ned på rist.

Mascarponekrem:
Rør sammen mascarpone, melis, sitronsaft, sitronskall og frø fra en vaniljestang for hånd. Pisk kremfløten i en annen bolle. Når den er stiv vender du den forsiktig inn i mascarponen. Ikke rør for mye, da kan den skille seg.  

Tips:
Lag kremen mens sukkerbrødet stekes og avkjøles.

Ta halvparten av kremen over i en ny bolle. Rør inn noen spiseskjeer kirsebærkompott og hakket mørk sjokolade i den andre halvparten av kremen. La kremen stå litt kaldt om den har blitt veldig myk.

Montering:
Del sukkerbrødet i 3 deler. Dynk hver bunn med litt sitronbrus. Den trenger ikke dynkes så mye. Legg et tynt lag kirsebærkompott på den første bunnen. Ha så på en tykt lag mascarponekrem med sjokoladebiter.

Legg et nytt lag sukkerbrød på og gjenta fyllet, før du avslutter med den siste bunnen. På toppen og rundt kaken skal du bruke den hvite mascarponekremen uten sjokolade. 

Ønsker du en marmorering i kaken, kan du dele kremen i tre deler. Bruk rød konditorfarge og lag en del krem mørk rosa, en lys rosa og behold en del helt hvit. Kle nederste del av kaken med den mørke kremen og jobb deg oppover med lysere krem og avslutt med den hvite på toppen. Bruk en palett til å jobbe med kremen til du får ønsket effekt. Pynt kaken med rikelig med kirsebær. 

Tips1:
Hvis du har kirsebær eller moreller fra hagen, kan du lage din egen kompott, eller bruke kirsebærsyltetøy. 

Tips2:
Du kan også lage mascarpone selv. Bare se her.

 

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Sendt inn av Brodogkorn.no

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her